IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Янаки Стоилов: Загубата е тежка

Очевидно бъркаме някъде – в политиките, в организацията, в стила на кампанията, но този разговор ни предстои, коментира Корнелия Нинова

22:49 | 25.05.14 г. 13
Янаки Стоилов: Загубата е тежка

Като тежка загуба оцени представянето на “Коалиция за България” на евроизборите зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

“Разбира се, че е загуба, и загубата е тежка, защото ние губим около половината от нашите избиратели от миналите парламентарни избори”, коментира Стоилов, цитиран от БТА.

Междувременно агенция “Фокус” съобщи, че лидерът на “червените” Сергей Станишев е пристигнал в Националния дворец на културата (НДК). Той е допълнил, че ще коментира изборните резултати на пресконференция по-късно тази вечер.

Стоилов напомни, че обикновено при европейските избори участват доста по-малко хора, както е станало и днес. 

Според Стоилов БСП са изгубили избиратели, защото “не получават признание за участието си в управлението, въпреки редицата икономически и социални мерки, които са били предприети, за да се стабилизира ситуацията и внесе социално подобрение за някои групи”.

“Явно е, че трябва някаква много по-ясна обобщаваща и мобилизираща цел”, заяви Янаки Стоилов и допълни, че “вероятно, въпреки усилията да се заложи на радикална промяна, това не е било потвърдено за тази една година”.

“В отговор на въпрос Стоилов уточни, че радикалната промяна не означава предсрочни избори. Когато говорихме за радикална промяна, имахме предвид не просто избори, а необходимостта да се промени икономическият и социален модел, който беше формиран в България преди повече от 20 години, така че това явно не е било достатъчно и сега трябва да се преформулират тези въпроси”, каза той. 

Корнелия Нинова също коментира, че “очевидно бъркаме някъде – в политиките, в организацията, в стила на кампанията, но този разговор ни предстои”, пише Dnes.bg.

По думите й очевидно има причини за този резултат, но тя не обвинява лидера на левицата Станишев. Не може причината да е само в лидер, и другаде трябва да я търсим, категорична е тя.

Нинова призна, че движението на Георги Първанов АБВ е проблем за БСП. „Резултатът е факт, част от гласовете в АБВ са и наши“, коментира тя.

На влизане в НДК Мая Манолова призова да се изчакат окончателните резултати от гласуването днес и допълни, че лидерът на ГЕРБ се е разбързал с искането за оставки. “Нека да чуе поне какви са окончателните резултати, да прецени дали е повишил доверието към ГЕРБ”, каза тя.

Атанас Мерджанов от БСП също коментира, че очаква окончателните резултати. “Резултатът е неудовлетворителен, това е, което може да кажем към момента”, посочи той, цитиран от “Фокус”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 34 rate down comment 2
melon
преди 9 години
На БСП електората им намалява и по демографски причини. А явно наследниците на техните фенове не гласуват за тях...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 3
Бате Пешо
преди 9 години
Янаки вие сте сбъркани генерално.И най вече с коалиционния партньор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 3
Бате Пешо
преди 9 години
Янаки вие сте сбъркани генерално.И най вече с коалиционния партньор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още