IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветлин Йовчев: Не са обсъждани персонални промени в кабинета

Правителството работи с ограничен мандат, заяви министърът на вътрешните работи

14:19 | 18.06.14 г. 1
Цветлин Йовчев: Не са обсъждани персонални промени в кабинета

Не са обсъждани персонални промени в кабинета. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред журналисти след заседанието на Министерски съвет.

Така вицепремиерът отговори на въпрос за записаните в дневния ред на парламента за петък персонални промени в кабинета.

„Не мисля, че това е актуално с оглед на решението на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Става ясно, че правителството работи с ограничен мандат“, каза министърът по повод постигнатата вчера договореност изборите да се проведат в периода между 28 септември и 12 октомври.

„Да се извършват промени за оставащите две или три седмици не мисля, че е разумен вариант“, обясни Йовчев.

Той коментира и едно от решенията на министрите от днес - български и чешки патрули да осъществяват съвместна патрулна дейност в морските ни курорти. „Чешките полицаи ще бъдат в собствената си национална униформа, но без огнестрелно оръжие. Те ще работят приоритетно с граждани от държавата си“, уточни министърът.

„Те ще подпомагат сигурността в курортите и комуникацията, когато има инциденти с чужди туристи. Имаме подобни споразумения с Румъния и Гърция“, каза министърът. И допълни, че служителите на реда са командировани от собствената си страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още