IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бранимир Ботев успокои руските туристи за лятната им почивка у нас

Представители на руски медии са посетили български курорти, за да се убедят, че няма риск от провал на сезона

14:10 | 01.07.14 г.
Бранимир Ботев успокои руските туристи за лятната им почивка у нас

В България няма опасност за туристите и туристическия сезон заради силните дъждове и наводненията. В това е уверил представители на руски медии заместник-министърът с ресор туризъм Бранимир Ботев, съобщават от Министерството на икономиката и енергетиката.

За да се опровергаят спекулациите, тиражирани миналата седмица в някои руски медии, че в България има опасност за туристите заради силните дъждове, Бранимир Ботев е организирал журналистически тур в България за водещи руски медии. Сред тях са информационната агенция „Интерфакс“, „Газета.Ру“, „Комсомолска правда” и “Московски комсомолец”.

Ботев е обяснил на журналистите, че природните аномалии са засегнали частично единствено два български курорта – „Албена“ и Кранево, но последиците там са отстранени изключително бързо и без никакви сериозни проблеми за почиващите.

Представителите на медиите са посетили Велико Търново, Варна, Бургас, санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, където в момента почиват 2000 руски деца.

Руските журналисти са посетили също голф комплексите по Северното Черноморие, Балчик, курорта Свети Влас, Несебър и Поморие. Те са се уверили в предимствата на калните и солените вани в Поморие, дегустирали са и вина от региона.

По-рано днес Ботев изтъкна, че за да продължи тенденцията на ръст на туристите у нас, са нужни по-активна реклама на туризма ни и засилено маркетинг присъствие на туристическите борси и пазари.

По-активната реклама ще помогне на държавата да реагира своевременно, когато се тиражира не особено позитивна информация за страната ни, коментира Ботев пред БНТ. Той изтъкна, че именно сега е моментът да отправяме положителни послания, да присъстваме сериозно в медиите - както в българските, така и в чуждестранните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още