IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мелроуз Рисорсиз" ще търси още две години природен газ в блок "Галата"

„Зеленрок” ЕООД и „Марин Батуров“ ЕООД получиха разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства

12:35 | 02.07.14 г.
"Мелроуз Рисорсиз" ще търси още две години природен газ в блок "Галата"

Правителството удължава с още две години разрешението, предоставено през 2008 година, на „Мелроуз Рисорсиз“ ООД, за търсене и проучване на нефт и природен газ на територията на блок „Галата“. Намалява се обаче размерът на проучваната площ – от нея се изважда площта на находищата „Каварна” и „Калиакра”, в които вече са регистрирани търговски открития и са получени концесии за добив на природен газ.

Правителството разреши и на „Аидалес” АД добив на скалнооблицовъчни материали от находище „Кобилино“ за срок от 35 години. Кариерата се намира в община Ивайловград, участък „Държавно лесничейство“, контури „Южен“ и „Северен“.

С решението на кабинета беше дадено съгласие, на основание чл. 25, ал. 2 от Закона за подземните богатства, дружеството, което е в ликвидация, да прехвърли изцяло правата и задълженията си по предоставената концесия на „Аидалес  21” АД. Очакваното индексирано годишно концесионно плащане е в размер на около 20 хил. лева.

На заседанието си днес министрите одобриха издаването от министъра на икономиката и енергетиката на две разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства.

Първото е за „Зеленрок” ЕООД, което ще изследва площта „Друмче” за метални полезни изкопаеми. Теренът се намира на територията на общините Момчилград и Кирково. Разрешението ще бъде предоставено на дружеството за три години. Минималните инвестиции, които ще бъдат направени за този срок, са за над 684 хил. лева. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 29 хил. лева.

Марин Батуров“ ЕООД ще проучва скалнооблицовъчни материали в площта „Барото“, разположена в землището на с. Лозенградци, община Кирково. Разрешението се дава за срок от две години. Предвидените инвестиции надхвърлят 23 хил. лева. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 2 359 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още