IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заседанието на парламентарната екокомисия разгневи търговците на скрап

Ако внесеният проект за изменение на Закона за управление на отпадъците не мине, от понеделник предаването на метални отпадъци става незаконно

17:28 | 10.07.14 г. 4
Заседанието на парламентарната екокомисия разгневи търговците на скрап

Страхил Ангелов обясни, че е внесъл само отлагане на разпоредбите за общинските площадки, защото сегашното НС няма политически ресурс за по-сериозни законодателни промени.

ДПС са подкрепили проекта за изменение на ЗУО, за да се намери правна рамка и изкупуването на скрап да продължи законно, коментира Джевдет Чакъров. Според него философията на сега действащия закон е сбъркана, той не урежда отношенията в сектора и трябва да се изработи нов закон.

Сегашният ЗУО не решава въпроса с кражбите, каза Чакъров. Контролът трябва да е силен и безкомпромисен от страна и на операторите, и на органите на реда, каза още депутатът и призова към диалог, както и в следващите дни да се разгледа законопроектът.

Ивелина Василева коментира, че на свикания от президента Консултативен съвет по национална сигурност и на последващите политически консултации партиите са се разбрали да се гледат само закони, за които е взето решение на тези консултации. Не ми е известно досега този законопроект да е бил обсъждан на консултациите, обясни тя.

Такива са поетите политически ангажименти, нашата позиция е принципна, няма отношение към съдържанието на проекта, каза депутатът. Думите й отново предизвикаха гнева на изкупвачите на метали. Малко по-късно Василева напусна заседанието на комисията.

Добрин Данев обвини Василева, че се е опитала да размие отговорността за приемането на проекта.

Зам.-министърът на околната среда Чавдар Георгиев призова законопроектът да бъде разгледан. Сега ще има хаос в бранша, каза Чавдар Георгиев. И фалити, отговориха търговците.

„Организации плащат този закон да не мине. Това са организациите за оползотваряване на опаковки. Ние се борихме година и половина. Отиваме в сивия сектор“, каза пред журналисти след заседанието на комисията Иво Георгиев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 1
rover
преди 9 години
Кефала го е казал точно - ще се ориентират към ДРУГИ престъпления. Демек, оставете ги да си крадат и унищожават както досега, че ще тръгнат на друга страна.Няма да умрем, ако за няколко месеца се спре изкупуването на метали от населението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
COBOSCHETO
преди 9 години
"Граждани" с каруци които не плащат винетка, пътен данък, каско и не им дреме на к...а .....време е да се преквалифицират, защото точно заради тези е последният случай с дерайлиралият влак които по чудо не взе жертви !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
hellwitch
преди 9 години
Тъкмо тези "граждани" ще започнат да се занимават с нещо по смислено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
kefala
преди 9 години
Ще се ориентират към други престъпления!!!Ха,ха!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още