IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители в МВР излизат на протест, ако бъдат орязани социалните им права

Настояват за оставката на социалния министър

14:48 | 28.09.14 г. 2
Служители в МВР излизат на протест, ако бъдат орязани социалните им права

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) заявява готовност за протести, ако бъдат орязани социалните права на заетите в сектор "Сигурност". Това става ясно от декларация, публикувана на сайта на синдикалната федерация.

Служителите от сектора се обявяват категорично срещу всички опити за ограничаване на техните социални права.

В декларацията Управителният съвет на федерацията на служителите в МВР настоява за оставката на министъра на труда и социалната политика "във връзка с разпространената от медиите информация за обсъждани и подготвяни от служебното правителство мерки за ограничаване на социални права на заетите в сектор "Сигурност".

От там заплашват с ефективни протестни действия, ако не се прекратят тези опити.

Искаме незабавно да бъде публично оповестен истинският вносител на предложението, както и чия политика той обслужва, пише още в декларацията.

От синдиката допълват, че са готови на протест в най-крайните му и безкомпромисни форми, позволени от закона.

В декларацията се заявява, че обсъжданията на темата и вземането на решения по нея са се състояли не само без участието на професионалните организации на служителите в сектора, но и без те да бъдат информирани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
pepince
преди 9 години
Направо напускайте системата на МВР хрантутници такива, хиляди други млади хора ще се намерят да работят и по-добре и по-дълго. Системата има нужда от подмладяване и качествени хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
rinaa
преди 9 години
Няма да се нахранят масата мозъчно затлъстели милиционери и шапкари.Ден да мине, друг да дойде е принципа на работа поне на провинциалните хрантутници.Сигурно има изключения, но масата подпират оградата на районното и люпят семки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още