IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кънев прогнозира възможност за двупартийно правителство

Вотът от чужбина може да промени сегашните резултати, смята лидерът на ДСБ

21:05 | 05.10.14 г.
Кънев прогнозира възможност за двупартийно правителство

Двупартийно правителство ще е напълно възможно след пристигане на вота от чужбина, смята лидерът на ДСБ, част от Реформаторския блок, Радан Кънев.

Според него само на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не му е било ясно, че ще има дясноцентристка коалиция.

Попитан за условието на Блока да се коалират с ГЕРБ без Борисов като премиер, Кънев заяви, че не вижда мандат за това лидерът на ГЕРБ да бъде министър-председател. 

Но всичко е предмет на разговори, допълни той.

„Очевидно е, че Реформаторският блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление”, коментира Кънев.

Според него обяснението за изборния резултат на обединението е заявката за ясна реформаторска програма и нови хора в изпълнителната власт.

„Получихме много голяма подкрепа, с тази програма и нямаме право да я предадем. Оттук нататък, преди да видим гласовете от чужбина, които ще бъдат само за три партии - ГЕРБ, РБ, ДПС, нито можем да прогнозираме кой ще влезе в парламента, нито какво ще е съотношението на силите”, коментира Радан Кънев.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още