IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местан: Трябва да намерим формула за стабилно правителство

ДПС е готово отново да бъде част от управлението, намекна лидерът на партията на влизане в Международния пресцентър в НДК

22:28 | 05.10.14 г. 3
Местан: Трябва да намерим формула за стабилно правителство

Лидерът на ДПС Лютви Местан се обяви против нови предсрочни избори и за намиране на формула на стабилно правителство на България. Той даде да се разбере и че партията му е готова отново да бъде част от управлението на страната.

„Нямаме право да сочим с пръст избирателя и да му кажем – яви се на поправителен, сгреши“, каза лидерът на партията на влизане в НДК.

Той беше категоричен, че трябва да се намери формулата на стабилно управление на реформите. Според Местан това ще стане само ако управлението стъпи на ясна програма.

„Първият урок, който трябва да научи всеки политик, е да направи разлика между реалното и желаното“, отвърна Местан на въпроса как ще коментира това, че нито една партия не иска да партнира с ДПС. Той призова политиците да възпитат и култура на уважение към вота на избирателите.

Лютви Местан беше категоричен, че няма да прави заклинания за непартниране.

„ДПС ще даде своя принос за намиране на решение в тази сложна ситуация. В този смисъл силният вот на партията е възможно най-добрата новина за България“, каза той и призова най-после да се скъса със самоцелното отрицание.

Лютви Местан смята, че за ДПС днес са гласували 500 хил. души, което е ръст от 20% спрямо предишните парламентарни избори. "Те са гласовете за националното съгласие", заяви още той.

Лидерът на ДПС обясни и че се радва от констатацията, че ромите са гласували за партията му. „Това ме изпълва с гордост“, каза Местан и допълни, че не се притеснява от факта, че ДПС е първа сила сред избирателите с най-ниско образование.

„Ще отстояваме правата и свободите на малкия човек и на всички в 43-ото Народно събрание, независимо дали ще правим това като опозиция, или като партия, която ще има отношение към управлението в страната“, каза още лидерът на движението.

Вижте още във видеото

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
COBOSCHETO
преди 9 години
Шанса е Рамаданчо да си преглътне терзанията и да седне на масата с Бойко.Инак Валери и Каракачанов според мене ще седнат на масата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
MZ/X
преди 9 години
Някой трябва да спре преяждането на ДСП с власт, но при сегашната ситуация ще е ужасно трудно да стане това :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
"Лидерът на ДПС Лютви Местан се обяви против нови предсрочни избори..."Така така ...още два пъти и касичката от която бъркат за платен вот доста ще се поизпразни! :)))))) Ах... ако съм на Бойко как бих хвърлил с КЕФ мандата! Да паднат в *** който му изкопаха! Бойко бил тиква ..!!!??? ха ха ха Бойко отива да почива, яжте тикви тази зима... ако има на пазара! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още