IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политическа стабилност няма да има скоро, смята политолог

България влиза в нов преход, каза Евгений Дайнов

10:30 | 27.10.14 г.
Политическа стабилност няма да има скоро, смята политолог

Политическата стабилност няма да се появи скоро, смята политологът Евгений Дайнов.

„Полосата на нестабилност започна още от лятото на 2012 г. и още тогава беше ясно, че говорим за 7-8 години, при които ще друса“, коментира той по bTV. Според него причината за това е, че България влиза в нещо като нов преход, защото олигархията трябва да бъде „изчегъртана“, защото произвежда непрекъснато слаба власт.

„Няма да има правителство, което да изкара пълен 4-годишен мандат нито тази, нито другата година. Институциите не функционират, защото са отвлечени от частни интереси“, настоя Евгений Дайнов.

Политологът анализира, че сега каквото и мнозинство да се направи в парламента, то ще е крайно нестабилно и чисто аритметическо.

Според него и Патриотичният фронт, и Реформаторите знаят, че ако сега се повторят изборите, ще вземат много повече гласове.

Затова не искат да влизат в нещо, което няма да сработи.

ДПС е единствената партия, която демонстрира предишното си поведение, и това може да й изиграе лоша шега. Всички останали формации са по-смирени, подчерта Дайнов.

„Имаме сценарий с много неизвестни. Този парламент едва ли ще издържи дълго, но това ще си проличи още в първите часове, както стана и миналата година”, обобщи политологът.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още