IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторският блок изгладили различията

Непреодолими промени оттук нататък няма, категоричен е лидерът на ДСБ Радан Кънев

17:14 | 05.11.14 г.
ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторският блок изгладили различията

По всички ключови въпроси, важни за Патриотичния фронт, са намерени общи формулировки между трите формации. Непреодолими проблеми оттук нататък няма. Това обяви лидерът на ДСБ, част от Реформаторския блок, Радан Кънев, след спешна срещу между ГЕРБ, реформаторите и Патриотичния фронт (ПФ).

До нея се стигна, след като снощи изненадващо ПФ обяви, че няма да подкрепи евентуалното правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок, защото в програмната му декларация не са отразени важни за тях теми.

На днешната среща обаче, по думите на Кънев, каквото е поискано от ПФ е било съгласувано с останалите формации и ще бъде отразено в крайния документ. Обсъдени са теми, свързани с промени в изборното законодателство - нещо, за което патриотите категорично настояват, както и е имало и съвпадение във вижданията на ГЕРБ и ПФ за по-малки детски надбавки след третото дете.

Не е ставало въпрос за кадрови въпроси, а за програма, обясни още Кънев, след като вчера стана ясно, че ПФ няма да има министър в кабинета.

Тристранната среща ще продължи след час, защото има още технически неща за уточняване, съобщи съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов. Междувременно в парламента започна срещата между ГЕРБ и АБВ, а по-късно към нея се присъединиха Радан Кънев и Меглена Кунева.

На срещата трябва да стане ясно дали приоритети на лявата формация ще залегнат в програмата на кабинета, а от това зависи подкрепата на АБВ за правителство, въпреки че от ГЕРБ обявиха, че ще им дадат министерски пост.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още