IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата пак поиска отстраняването на Гунев от БНБ

Ръководителят на "Банков надзор" е един от обвиняемите по делото за източване на 206 млн. лева от КТБ

19:57 | 02.12.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Прокуратурата пак поиска отстраняването на Гунев от БНБ

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд ново искане подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Цветан Гунев да бъде отстранен от длъжност, съобщиха от държавното обвинение във вторник, цитирани от БНР.

Гунев е един от обвиняемите по делото за източване на 206 млн. лева от Корпоративна търговска банка (КТБ) заедно с мажоритарния й собственик Цветан Василев, изпълнителните директори Илиан Зафиров, Георги Христов, Орлин Русев и Александър Панталеев, шефът на управление "Кредитиране" Георги Зяпков, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова.

Прокуратурата вече веднъж настояваше за това пред съда през септември. СГС, а след това и Софийският апелативен съд (САС) обаче, отхвърлиха искането, приемайки, че разследващите не разполагат с никакви данни, че е възможно Гунев да упражни натиск над свидетели или да попречи по някакъв друг начин на хода на досъдебното производство.

Както Mediapool съобщи преди ден, подуправителят на БНБ отново е начело на "Банков надзор". Цветан Гунев излезе в отпуск малко преди КТБ да бъде поставена под специален надзор от БНБ. Това стана след като прокуратурата му повдигна обвинение в престъпление по служба. 

Развитието на казуса КТБ можете да следите тук

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
aldy
преди 9 години
Че ако Гунев трябва да се разследва, дето е по-малко от година на този пост, тогава Искрата отдавна трябваше да е при бай Ставри с многогодишна присъда. Ама вместо това го готвеха за почивка в Черноморска банка, май.. Де го чукаш, де се пука, както казва народът.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още