IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече българи превръщат хобито си в бизнес начинание

Хората купуват на кредит земеделско и строително оборудване, фотоапарати, както и техника за фитнес зали

13:21 | 03.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Все повече българи превръщат хобито си в бизнес начинание

Предприемчиви българи започват собствен бизнес, като купуват на изплащане „хоби” стоки и инструменти. Това показва ново проучване на компанията за отпускане на кредити БНП Париба Лични Финанси, България. Хората стартират бизнеси основно в сферата на семейното стопанство, фото и видео заснемане и забавление. Не са малко и желаещите да инвестират средства в свои фитнес зали, салони за красота и други подобни проекти.

За малък земеделски бизнес на изплащане се купуват предимно моторни триони, мотофрези, трактори и друга земеделска техника. Любителите на фотографията закупуват на кредит висококачествени камери и допълнително оборудване за тях, обясняват от компанията за отпускане на заеми.

Предприемачите, които желаят да развиват бизнес в областта на грижата за здравето и красотата, търсят оборудване за фитнес зали, професионални епилатори и специализирано обзавеждане и продукти.

Освен инструменти и оборудване, хората търсят да вземат на кредит и газови уредби, автоаксесоари, аудио и спортно оборудване.

Хората има и сериозен интерес към покупката на вноски на инструменти и оборудване за строителни и ремонтни дейности, обясняват от компанията.

„Сръчните и предприемчиви българи могат да превърнат хобито си в малък бизнес, който, ако се управлява добре, може да расте в бъдещето. Все по-широкото проникване на стокови кредити в магазините на търговските ни партньори подпомага ръста на техния бизнес“, обяснява изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси в България Мишел Фуйе.

Новото проучване е изготвено на базата на повече от 30 000 подадени молби за финансиране на покупката на „хоби” стоки на изплащане, получени в периода ноември 2013 г. - ноември 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още