IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукарски подкрепя стратегията на КНСБ за индустриализацията

Министърът е поел ангажимент за бързо решаване на проблемите на българските производители и индустриалци

18:08 | 08.01.15 г.
Лукарски подкрепя стратегията на КНСБ за индустриализацията

Стратегията за индустриализация на КНСБ, която предлага мерки за развитие и възраждане на индустрията на България, ще бъде подкрепена от министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Това е станало ясно след проведената среща днес на министър Лукарски с президента на Конфедерацията на независимите синдикати Пламен Димитров, съобщиха от икономическото ведомство.

Пламен Димитров е посочил необходимостта от действия за подкрепа в добивната промишленост, (цветната металургия, кабелното производство), химията, машиностроенето и други отрасли.

Министър Лукарски е уверил, че министерството ще обсъди документа, а екипът му ще поддържа постоянен диалог с всички синдикални и работодателски организации и ще направи всичко възможно за бързо решаване на проблемите на българските производители и индустриалци.

Пламен Димитров е поставил и проблемите, на които трябва да се търсят решения за по-ефективно и прозрачно икономическо развитие на страната и по-конкретно в индустриалната политика.

По време на срещата министър Лукарски и Димитров са постигнали съгласие, че ще работят заедно, за да може българският бизнес да се възползва максимално от възможностите на новия план за стратегически инвестиции на Европейския съюз, известен още като плана "Юнкер".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още