IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представяме български вина в Лувъра наред с тракийските съкровища

Това е част от плана на Министерството на земеделието и храните за промотиране на българската продукция и традициите в сектора

16:15 | 22.02.15 г.
Представяме български вина в Лувъра наред с тракийските съкровища

България планира да презентира български вина успоредно с провеждането на изложбата на тракийските съкровища на България в Лувъра в Париж през пролетта на 2015 г.

Това е част от плана на Министерството на земеделието и храните за промотиране на българската продукция, както и за налагане на българските традиции и експертиза в сектора. Това съобщиха от пресцентъра на МЗХ след срещата в Париж на министър Десислава Танева и Жан-Мари Оран, генерален директор на Международната организация по лозарство.

На предстоящата изложба "Епопея на тракийските царе" в Лувъра ще бъдат представени артефакти от български музеи. Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи преди време, че изложбата в Лувъра ще бъде съпътствана от множество други рекламни кампании, целящи промотирането на България като туристическа дестинация.

Според Танева е необходимо да се засили българската експертиза в лозаро-винарския сектор в рамките на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година и особено в аспектите, които засягат десертното грозде и автохтонните сортове грозде.

Двете страни могат да си партнират и в още две приоритетни линии -организиране на научно-технически регионален форум в България и включването на българския академичен и професионален сектор в магистърската програма на OIV (OIV Магистратура по винарски мениджмънт).

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева е обсъдила с Жан-Мари Оран и възможностите за засилване на двустранното сътрудничество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още