IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов е разговарял с Юнкер за удължаване срока за усвояване на еврофондове

Премиерът е обсъдил възможността за удължаване на срока по програмата за селските райони по старата бюджетна рамка на Общността

20:10 | 23.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов е разговарял с Юнкер за удължаване срока за усвояване на еврофондове

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че днес е разговарял с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за възможността за удължаване с още година на срока за усвояването на фондовете на ЕС за България по програмата за селските райони по старата бюджетна рамка на Общността.

По думите на премиера в годината, в която европейските фондове в България бяха спрени, има изоставане по доста от програмите. В селските програми, особено в малките общини, имаме закъснение. Искаме до май 2016 г. да удължим периода за програмите за селските райони, близо 70 на сто от всички пари, отбеляза Борисов.

Обяснихме защо са се забавили, те прекрасно знаят какви мерки сме взели и според мен има шанс да запозная след това и Съвета, и да се преборим за тези пари. Това са преди всичко малки общини, за инфраструктура, ВиК - неща, които могат да повишат икономическото благосъстояние, посочи премиерът. 

Обяснихме, че контрасанкциите, които се изсипаха върху България от Русия за селскостопанската продукция, са голям проблем за нас. Очакваме от нашите партньори да ни помагат. Проспаното време в тази една година никой не може да го върне на държавата, коментира Борисов. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още