IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето български туристи ще предпочетат родното Черноморие за празниците

90 хил. души ще пътуват в чужбина за почивните дни около 1 май и Гергьовден

21:16 | 30.04.15 г. 2
Повечето български туристи ще предпочетат родното Черноморие за празниците

Повечето български туристи ще почиват на родното море за почивните дни около 1 май и Гергьовден, съобщи председателят на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов, цитиран от агенция "Фокус".

150 000 българи ще изберат българското Черноморие, а други 90 000 ще прекарат празниците в чужбина, обясни той.

По неокончателни данни тези, които ще излязат зад граница, залагат на най-евтините курортни пакети в Турция и малко по-скъпите в Гърция. В Турция цените варират около 198 лева, а в Гърция – 280 лева.

Припомняме, че преди месец премиерът Бойко Борисов отправи призив към българите да останат в България за празниците. Той поиска и от туристическия бизнес да подобри условията в страната.

Южното Черноморие в Бургаско е в активна подготовка на туристическата 2015 година, обясни още Иванов. В момента все още са единици хотелите, които са отворили врати и там са настанени преди всичко израелски туристи. Очаква се да пристигнат и първите чартърни полети от Германия.

„Надявам се между 15 и 20 май нашите туроператорски и хотелски фирми да имат готовност за откриване на туристическия сезон”, допълни Иванов.

Още новини от страната можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
динамо
преди 9 години
По Нова тв ,един *** хотелиер със нескрито задоволство заяви,че е много доволен от постигнатото споразумение на всички хотелиери в Сл.бряг да не отварят за Велик ден за да не свалят цените.Вие представяте ли си как се прави туризъм у нас.Представяте ли си в някоя наистина туристическа страна (Италия,Франция, Испания, Гърция и т.н.която се сетите) да не отворят на най - големият празник и сами да се откажат от печалба и оборот. УЖАС и МАЛОУМИЕ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Stefan--L
преди 9 години
Затова ли няма изобщо никакви резервации от Българи за този сезон ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още