IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: ЕС не е външна политика за България, а е нашето семейство

Президентът издаде указ за назначаване на Бетина Жотева за член на Съвета за електронни медии от квотата на държавния глава

20:00 | 08.05.15 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Плевнелиев: ЕС не е външна политика за България, а е нашето семейство

Европейският съюз (ЕС) не е външна политика за България, а е нашето семейство. Това каза президентът Росен Плевнелиев, след като бе удостоен с Годишната награда за проевропейска политика за 2015 г., предава прессекретариатът на държавния глава.

„Гордея се, че съм проевропейски президент – това обещах на българските граждани от първия си ден като държавен глава. Винаги съм подчертавал, че ЕС не е външна политика за България, а е нашето семейство“, каза той.

Държавният глава отново определи ЕС като уникален проект за мир и като най-доброто, което човечеството е създало от руините на Втората световна война.

„ЕС е двигател на развитието и най-мощният мотор на демокрацията на нашия континент и на света“, заяви Плевнелиев. „ЕС има нужда от доверието на своите граждани и днес си даваме сметка, че постигнатото не е даденост и може да бъде загубено.“

Според президента „постигнатото обаче може да бъде надградено, ако вярваме в своите ценности и ако се противопоставим на разделението, на пропагандата и на манипулираната история с единствения двигател, с който разполагаме – интеграцията, която свързва държави и народи и която е рецептата да противостоим на дестабилизацията.“

Президентът посочи, че пред Европа стоят още много предизвикателства и определи Европейската комисия като доверен партньор на България.

„Няма да допусна краткосрочни политически интереси да ни отклонят от правия път на европейското развитие. Във всяко свое действие трябва да търсим устойчивост и дългосрочност. Това означава доверие и заедност. За това и за достойното място на България в Европейския съюз ще се боря винаги, независимо на каква позиция ще бъда“, каза още президентът.

Днес той издаде указ за назначаване на Бетина Жотева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на държавния глава, съобщават още от прессекретариата на президента.

Според чл. 24 от Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) СЕМ се състои от 5 членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента. Мандатът на членове на СЕМ е 6-годишен и започва да тече с обновяване на състава от квотата на президента и на Народното събрание.

Съгласно ЗРТ решението на НС за избор на член и указът на президента за назначаване на член на СЕМ влизат в сила едновременно, уточняват от прессекретариата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 1 rate down comment 0
StraightForward
преди 9 години
*** ПОДРЕДЕНА И ПРОДАЖНА, ДАНО ДА ИЗМРЕТЕ ВСИЧКИТЕ В МЪКИ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА.. ДЕТО ВИ РАЗБИ ЧЕРВЕНОТО ГЬОНСУРАТСКО МИСЛЕНЕ И НАЧИН НА ЖИВОТ ... ЧЕРВЕНИ СКОТОВЕ ***... КАКВО ДА ВИ ПРАВИМ, ПРЕЧИТЕ НА РАЗВИТИЕТО, НА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ХОРАТА ,А НЯМА ЛИ КОИ ДА ВИ РАЗСЛЕДВА И ИЗОБЛИЧАВА И В СЪДА ЗА ВАШИТЕ БОЛНИ ЧЕРВЕНИ ГЛУПОСТИ...КАКВО НАПРАВИ АГЕНТ ГОЦЕ 12 ГОДИНИ, НЕГО ЛИ СИ ИСКАТЕ ОТ СЕЛО СИРИЩНИК ПОМАКА ГОЦЕ.. *** И ПРОДАЖНИЦИ МАЗНИ .. ДО КОГА ЛИ ЩЕ ВИ ТЪРПИМ... НЯМАТЕ ЛИ МАЛКО СРАМ И СТРАХ ОТ ДУМИТЕ СИ ЧЕРВЕНИ *** ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 0
StraightForward
преди 9 години
Човека е напълно прав.. *** С ЧЕРВЕНИ МИСЛИ ... ПРЕД КОГО УМИРАШ ОТ СРАМ ПРЕД МАЙКА СИ И БАЩА СИ ЛИ ВЕ САМОЗАБРАВИЛ СЕ ПРОДАЖНИК.. СМЕШЕН.. ???? ИЛИ НЕ ЗНАЕШ И ТИ ЩОТО СИ СУПЕР ***.. ПРЕД КОГО ТЕ Е СРАМ.. ПРЕД КОГО ВЕ ***.... А ТИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ ТИ СЪГРАЖДАНИ ГИ Е СРАМ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ.. СМЕШЕН ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 0
StraightForward
преди 9 години
Хм..... КАТО ГЛЕДАМ КАКВО МИСЛЕНЕ ИМАТЕ ЧЕРВЕНО, ТРЯБВА ДА СТЕ И ОБЛЪЧЕНИ ОТ *** НА РУСНАКА.. МИСЛЕНЕТО ВИ Е КАТО НА 12 ГОДИШНИ .. ПО СКОРО, ТАКИВА КАТО ВАС СЛАБОУМНИЦИ СА СКЛОННИ КЪМ ***.. ПОЛУ *** ЧЕРВЕНИ .. *** *** И ЧЕРВЕНИ ПРОДАЖНИЦИ, НЯМАТЕ И ЗА 5 СТ. АКЪЛ В ГЛАВИТЕ СИ, ТРГНАЛИ ЗА ГЕХ ПАРАДИ ДА ГОВОРЯТ .. НА 9 МАЙ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ГЕЙСКИ ПАРАД... В МОСКВА.. ВСИЧКИ *** ОТ ВЙНАТА СЕ СЪБИРАТ, А СЕ ЗНАЕ ЧЕ В РУСИЯ СА ДОСТА ПОВЕЧЕ ОТ ЕС, ТАКА ЧЕ СЛАБОУМНИЦИ С БОЛНИ ЧЕРВЕНИ ГЛАВИ ,НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ,А ИНАЧЕ РЪСИТЕ АКЪЛИ НАВСЯКЪДЕ ... *** ПРОДАЖНИ И БОЛНА..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 1
ABBA
преди 9 години
Този не си ли намери някъде да присъства на някой гейпарад, ами ни занимава със себе си.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 3
StraightForward
преди 9 години
А ве ЕЙ ЧЕРВЕНИ *** ... ПРЕДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ БЕШЕ ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРИТЕ ДОЛУ...(АГЕНТ ГОЦЕ) СМЯТАЙ КАКВИ *** СТЕ СЕ СЪБРАЛИ ТУКА В БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ПОНЕ МАЛКО В СЛУГУВАНЕТО ВИ НА ПУТИН ... ХАХА КАКВИ СТЕ *** НЕ Е ИСТИНА .. НО ОТ КЪДЕ СЕ ПРЪКНАХТЕ ВСИЧКИТЕ БОЛНИ ЧЕРВЕНИ ПРОДАЖНИЦИ ????? ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ 45 ГОДИНИ ПРОПАГАНДА.. *** И *** *** .. КОГА И КАК ВИ НАПЪЛНИХА ГЛАВИТЕ С ТИЯ ЧЕРВЕНИ ГЛУПОСТИ...МНОГО СИ Е ПРАВ ПРЕЗИДЕНТА НИ .. АМА МНОГО .. ЧЕРВЕНИ *** . КАК СЕРЕТЕ И ПИКАЕТЕ ГАЗ МРЪСНИ ПРОДАЖНИЦИ....ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СА ЦЕННОСТИ ВЪОБЩЕ .. ??? А СЕМЕЙНИ ЦЕННОСТИ ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ БОЛНИ ЧЕРВЕНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРОДАЖНИЦИ????? А ЗА ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ ЕДВА ЛИ СТЕ ЧУВАЛИ БОЛНИ И ЧЕРВЕНИ ***. ЯНУКОВИЧ Е ЛИЧНО СПАСЕН ОТ ПУТИН И ЛИЧНО ПУТИН Е ВОДИЛ ОПЕРАЦИЯТА ПО ОКУПАЦИЯТА НА КРИМ .. СМЯХ.... ЗНАЧИ ЯНУКОВИЧ Е АГЕНТ НА ПУТИН, КАКТО АГЕНТ ГОЦЕ... АМА ЗАЩО ПУТИН НЕ СИ ПРИБРА АГЕНТА ГОЦЕ В РУСИЯ ...ЗА ДА НЕ ГО УБИЯТ ...АХАХХАХА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 4
Stefan--L
преди 9 години
ако този е президент то аз съм космонафт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 4
marto76
преди 9 години
И този не е наред, а се води президент - *** държавата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 4
Сините камъни
преди 9 години
Ама тоя наистина си е заврял главата някъде!Да не би да правят тест за настроенията на хората и затова да ни бомбартдират през час с уникални изказвания!Сега да се надяваме, че България е Пепеляшка в това семейство и след пепелта я чака голямата любов с принц идващ откъм Москва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
Този ЮНАК ни закопава като за последно! Кой знае какво са му обещали в замяна!!!?? Умирам от срам с тоз човек!! Ауууу колко му остава до края на мандата,...какво ли ще надроби още!? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 6
eng.Garin
преди 9 години
Прецедента Плевнелиев за пореден път демонстрира уникална импотентност във своята представителна дейност. Според информацията единствените липсващи от задължителните според етикета официални лица на приема на РФ по случай 9 май са Плевнелиев и американския посланик. Българската държава е представена от министъра на образованието , а целия останал дипломатически корпус е представен на най-високо ниво, включително от посланиците на държавите от ЕС. Всеки сам може да направи сметката, че в момента буквално Плевнелиев просто не може да си извади главата от *** на американския посланик и това положение е неудобно да се появят на приема, дори от гледна точка на евро-атлантическите ценности. ХЕ ХЕ ХЕ Е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още