IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят консултант за концесията на летище Пловдив

Китайски компании проявиха интерес към аеропорта през март

19:05 | 21.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търсят консултант за концесията на летище Пловдив

Транспортното министерство обяви обществена поръчка за избор на консултант, който да изработи четири концесионни анализа за летище Пловдив - правен, технически, финансово-икономически и екологичен.

В документацията се казва, че целта е да бъдат привлечени допълнителни финансови средства от частния сектор, а аеропортът да бъде модернизиран. Прогнозната стойност на поръчката е 66 хил. лв. без ДДС.

При правния анализ изпълнителят ще трябва да изследва редица параметри, включително различния статут на собственост на имотите, включени в обекта на концесия: имоти – публична държавна собственост, имоти – собственост на „Летище Пловдив“ АД (перон, изграден върху терен публична държавна собственост и друхи сгради и съоръжения), както и имоти – собственост на други физически или юридически лица, в случай, че има такива. Ще трябва да се анализира дали се налага извършване на отчуждителни процедури.

Оферти ще се приемат до 5 юни, а отварянето им е насрочено за 8 юни 2015 г. в Министерството на транспорта.

През 2011 г. също беше открита процедура за концесия за строителство на карго зона на летище Пловдив, но не се стигна до концесия.

Китайски компании проявиха интерес летището и превръщането му в логистичен център за Европа и Азия през март тази година.

Припомняме, че скоро бяха обявени и четири обществени поръчки за концесията на Летище София – за изготвянето на правен, технически, екологичен и финансово-икономически анализ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още