IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ева Паунова: Възможно е ЕС да наложи още по-големи санкции срещу Русия

Диалогът между Европейския парламент и Кремъл няма да се възобнови лесно, но се търсят пътища за това, коментира евродепутатът

16:00 | 06.06.15 г. 13
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

Диалогът между Европейския парламент (ЕП) и Русия няма да бъде възобновен толкова лесно и е възможно да се стигне до още по-големи санкции от страна на Европейския съюз (ЕС). Това заяви евродепутатът Ева Паунова в предаването „Брюксел 1“ по ТВ Bulgaria ON AIR.

В средата на седмицата ЕП замрази дейността на Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия като отговор на оповестения от Москва черен списък за недопускане на 89 водещи европейски фигури в Русия, между които и евродепутати.

Според Паунова за разлика от списъка със санкции на ЕС срещу Русия в този на Кремъл няма обоснован ясен мотив защо тези хора не трябва да бъдат допускани до територията на Русия.

„Това са евродепутати, които изказват своето мнение, и те са там, избрани от 500 млн. европейски граждани, за да изкажат какво е тяхното мнение. Изведнъж се оказва, че те нямат право да изказват мнението си по въпрос, по който цялата европейска и световна общност се произнесе, а именно - не може една държава да реши да премести границите на друга, когато си поиска“, каза Паунова.



Според нея не можем да правим паралел със списъка със санкции на ЕС, тъй като там има ясно обосновани причини защо дадени хора са в него.

Тя подчерта, че много пъти европейски политици не са допускани до Русия, като те никога не получават обяснение защо не са допускани и защо трябва да се върнат обратно.

„Русия в отговор на това казва: ние сега ще изпратим един списък кои хора не искаме да допускаме, но защо - никъде не е обоснована причината“, допълни Паунова.

„В списъка със санкции най-много са политиците от балтийските държави и от Полша. Т. е. Русия търси конфликт с възможно най-близките държави до нея. Ние не искаме това да се случва и много пъти сме сядали на масата за преговори. Но не мислим, че е това, което те искат. И мисля, че оттук нататък ситуацията само ще ескалира и може би ще доведе и до още по-големи санкции на ЕС “, каза българският евродепутат.

„Не мисля, че оттук нататък диалогът между ЕП и руската страна ще бъде възобновен толкова лесно. Въпреки това обаче от Европарламента ще се търсят пътища и именно хората, които са в списъка, ще ги търсят най-много. Те в момента изготвят списък с редица инициативи и реакции, по които те искат да направят първи стъпки към това да възобновят този диалог“, каза още Паунова.

Още по темата - днес от 18 часа в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Момиче, бягай далеко от политиката!Ако си женена, ще се разведеш, ако не си женена, няма да се омъжиш!С такова мислене!Ама и ти кви ги приказваш! На такива като тая , семейството и е последен кахър . До 40 45 години сичко ше е на макс , пък после ше му мислим...няма да е ни първата ни последната . Пък я виж Меркел...кво и е .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
"""""Изведнъж се оказва, че те нямат право да изказват мнението си по въпрос, по който цялата европейска и световна общност се произнесе, а именно - не може една държава да реши да премести границите на друга, когато си поиска, каза Паунова.""""""""А сега кажи, коя е тая световна общност?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
""""""Според Паунова за разлика от списъка със санкции на ЕС срещу Русия в този на Кремъл няма обоснован ясен мотив защо тези хора не трябва да бъдат допускани до територията на Русия.""""""Момиче, бягай далеко от политиката!Ако си женена, ще се разведеш, ако не си женена, няма да се омъжиш!С такова мислене!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 15 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Стоенчо , сега и ако ни обясниш какво точно казваш , ше е супер !Щото не Фсички могат да те разберат от раз ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 18
Стоян Петров
преди 8 години
Всяка санкция и срещу негнусната *** е gutt(каквото и да означава това) санкция!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 22 rate down comment 4
ing5rov
преди 8 години
Какво означава gutt санкция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 28
The Big One
преди 8 години
Всяка санкция срещу гнусната *** е gutt санкция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 39 rate down comment 4
vzhekoff
преди 8 години
Simplex *** HypnoticaТолкова тъпотии в едно изказване, или както се казва - толкова млада, а вече ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
"Възможно е ЕС да наложи още по-големи санкции срещу Русия"Песков : " Никога не сме молили за сваляне на санкциите. Нама и да го направим! " "Диалогът между Европейския парламент и Кремъл няма да се възобнови лесно, но се търсят пътища за това, коментира евродепутатът"Ами търсете! Който търси намира. Успех! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 40 rate down comment 5
Ivanman
преди 8 години
Тази овца да бега да духа на избралия я дядо а не да се изказва от каквото не разбира:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още