IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицаите излизат на протест в събота

Работещите в системата са недоволни от псевдореформи и непрекъснатите промени в нормативната уредба

09:21 | 23.07.15 г. 2
Полицаите излизат на протест в събота

Най-големият полицейски синдикат в България все пак излиза на протест в събота заради пенсионните реформи в системата и условията на труд, съобщава в интервю за БТА председателят на организацията Валентин Попов.

Попов посочва, че диалог с ръководството на Министерството на вътрешните работи (МВР) има, но липсва чуваемост и доверие между партньорите.

Той подчертава, че на полицаите им е дошло до гуша от псевдореформи и от непрекъснатите промени в нормативната уредба, някои от които той определя като “откровено идиотски”.

"Когато анонсирахме събитието, което готвим за 25 юли, очаквахме втория кръг преговори с политическото ръководство на МВР. Той също се състоя. Съвсем друг въпрос е доколко сме удовлетворени от хода на преговорния процес и от резултатите от преговорите. Е, не сме. Затова в събота ще има протестен митинг”, посочва председателят на най-големия полицейски синдикат.

Синдикатът е категоричен, че полицаите няма да остъпят в своите искания. “Нито по отношение на пенсионната реформа - там отстъпихме, колкото беше възможно. Нито по отношение на командировките по турската граница - те трябва да спрат в разумни срокове. Нито за натрупването на извънреден труд над позволеното от закона - нали не се очаква от нас да отстъпим и от законността?”, коментира Валентин Попов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
Ще е много яко да напуснат работа хахахаха, ама всичко е само кьорфишек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
cymru
преди 8 години
Псевдополицаи недоволни от псевдореформи - голем майтап :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още