IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Член на Съвета на директорите на ВМЗ - Сопот депозира оставката си

Илиян Насков посочи, че напуска по искане на синдикален лидер в оръжейния завод, макар и да няма основания

21:16 | 24.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Член на Съвета на директорите на ВМЗ - Сопот депозира оставката си

Един от членовете на Съвета на директорите на ВМЗ - Сопот - Илиян Насков, е депозирал оставката си пред принципала на предприятието - икономическият министър Божидар Лукарски. Това става ясно от писмо на Насков, изпратено до медиите по-рано днес. 

В него той обяснява, че оставката му е поискана от председателя на синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ във „ВМЗ“, но за нея липсват каквито и да било мотиви, а още по-малко синдикални мотиви, посочва Насков в писмото си. 

В него той отчита дейността на Съвета на директорите на оръжейния завод в последните шест месеца. Сред тях например са решения за пълна инвентаризация на завода и одити от икономическото министерство. Изплатени са и допълнителни средства за Великден за служителите в размер на 250 хил. лева. 

Наемани са нови служители, закупено е оборудване и са предприети действия за възстановяване на производствени мощности, както и подобряване на условията на труд, посочва още Насков. 

Според него през последните месеци ръководството на „ВМЗ - Сопот" е сключило редица договори с доставчици при цени по-ниски с 5-12% от съществуващите дотогава, както и договори за реализация на готова продукция на цени по-високи средно с 40%.

"Ако се продължи тази тенденция, „ВМЗ“ ще има допълнителен приход в размер на 30-40 млн. лв. на годишна база, което би позволило предприятието да увеличи възнагражденията на служителите и работниците, както и да се инвестира в иновации и нови производствени мощности", посочва още той.

В следващите 3-5 год. конюктурата на международните пазари би позволила при наличие на производствени мощности, „ВМЗ“ не само да бъде независимо, но и да бъде фактор в региона за производство на специална продукция, смята Илиян Насков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още