IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов призова за солидарност с пристигналите в България бежанци*

ГЕРБ си постави за цел да има кметове в над 100 населени места

15:02 | 13.09.15 г. 2
Бойко Борисов призова за солидарност с пристигналите в България бежанци*

Премиерът Бойко Борисов призова за солидарност с пристигналите в България бежанци, по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на ГЕРБ в зала "Арена Армеец". Той определи бежанския поток към Европа като "едно от големите преселения на народите". 

“Стотици хиляди българи също са бягали. На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате реакцията срещу тези хора. Една по една цивилизованите държави смениха политиката и отношението си", посочи Борисов, цитиран от “Фокус”.

Той допълни, че българите са доказали своята толерантност, като посочи за пример спасяването на българските евреи. “Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криворазбран, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България”, призова премиерът.

Той бе категоричен, че България се справя добре в сложната ситуация и пази добре границата си от трафиканти и нелегални емигранти. “Имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност. Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност”, подчерта той.

Премиерът обяви още, че той е дал разрешение за прелитане на руския самолет, в който според Москва е имало руски дипломати, пътуващи за Сирия. Както вече стана известно товарната машина "Ил-62" е прелетяла над страната ни на 7 септември. Борисов обясни, че в този случай е дал съгласие, за да се избегне неблагоприятно развитие на ситуацията, съобщи БНР. Борисов вижда провокация в руското искане за прелитане на военни самолети над България на път към Сирия.

На събитието в "Арена Армеец" премиерът каза пред кандидатите на ГЕРБ, че на България й трябват кадърни, честни и дейни кметове, а единственият сериозен опонент за неговата партия в тези избори ще бъде ДПС. Министър-председателят посочи, че в ГЕРБ са готови да отидат на избори във всеки един момент, "но няма да съм аз човекът, който ще ги предизвика".

"Моля да водите толерантна кампания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Оттук насетне предстои приемане на бюджет - между двата избора. Доста реформи, които трябва да завършат. Всички, които водим тази битка, трябва да знаем, че парламентът в София трябва да успее да си приеме законите, бюджета и да продължи напред", заяви Борисов, който пожела успех и на РБ.

ГЕРБ си постави за цел да има кметове в над 100 населени места, заяви заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов.

Четете още политически новини в Dnes.bg

*Новината е актуализирана в 15.16 ч. и в 17.39 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 17 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Айде да са ни честити:"София. Двама мъже са пострадали в центъра на София, където малко преди това бе наръган млад мъж. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са транспортирани до болнични заведения.В момента се изясняват обстоятелствата около инцидента. Извършват се огледи. Продължават процесуално-следствени действия.Агенция "Фокус" припомня: Малко преди 13.00 часа е получен сигнал за свада между чужди граждани от арабски произход. На място веднага е изпратен полицейски патрул, който е установил, че на ул. Княз Борис лежи млад мъж в безпомощно състояние. Пристигналият медицински екипи констатирал смъртта на пострадалия. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 1
scott
преди 8 години
Дънов е казал, че "на територията може да останат и да 300 000 /триста хиляди/, българи, но ще бъдат с дълбок корен, способни да се ашладисат". Досега се чудех как ще стане това, но вече ми е ясно. Ще ни прададат и първите ни хора и ще ни кълят по улиците. ше викаме аллахакбар и пак ше ни колат......хуманно. ББ МРАЗИМЕ СИЧКИ ИСЛЯМСКИ НАВЛЕЦИ! ХУМАНОИДИ НЕЩЕМЕ НА ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА.....ТИ КОГА ШЕ СЕ ОБРЯЗВАШ И ШЕ ПРИЕМАШ ИСЛАМА? И БЕЗ ТВА - СЕКИ ПАДНАЛ ОТ ВЛАСТ ПОУИТИК ЕНИЧАРЧЕ НА ДПС СТАВА.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още