IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Главчев: Реформите в МВР са неизбежни, но поправките - възможни

Трябва да се постигне взаимен компромис, коментира заместник-председателят на НС

12:19 | 08.11.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Д. Главчев: Реформите в МВР са неизбежни, но поправките - възможни

Реформите в МВР са неизбежни, но поправките са възможни. Това заяви пред БНР заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев след срещата в МВР между представителите на синдикатите, председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

„Отказ от реформи в МВР няма, но те трябва да се случат в рамките на диалог. Неизбежни са реформите, но поправките са възможни между първо и второ четене. Ние гарантирахме с имената си и това ще се случи“, каза Главчев, който е и член на Комисията по бюджет и финанси.

„Представителите на синдикати приеха, че има нужда от реформи, но след проведени разговори с тях. Тонът, който беше зададен от самото начало, беше положителен и от двете страни. Трябва да се постигне взаимен компромис, а ние отчетохме, че нашата грешка е по начина на оповестяване на проектите – от 9 до 16 параграф в преходните и заключителните разпоредби на проекта за Закон за държавен бюджет. Те се отнасят до целия сектор „Сигурност““, коментира още Димитър Главчев.

Той коментира, че преговори ще има още в понеделник и че членовете на Комисията по бюджет и финанси са били изненадани от предложените промените в сектор „Сигурност“.

„Реформа в МВР трябва да се проведе. Ние не го оспорваме, а настояваме за това. Трябва да се оптимизира начинът на разходване на средствата в системата на МВР“, каза в ефира на БНР пък членът на вътрешната комисия в парламента Димитър Делчев, цитиран от пресслужбата на Движение „България на гражданите“.

Делчев, който е секретар на Реформаторския блок, настоява за ограничаване на средствата, които се харчат за администрация, и за насочването им към хората, които са на терен.

„По този начин ще се постигне мотивиране и ще има средства за материална база, оборудване, технически средства“, обясни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 3
redcretin
преди 8 години
25 години само приказки, късно е либе за китка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още