IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Танев: Ако РБ снеме доверието от мен, премиерът ще реши дали оставам министър

От момента, в който съм министър, изпълнявам реформаторската програма, която е и програмата на правителството, каза той

10:38 | 14.12.15 г. 4
Танев: Ако РБ снеме доверието от мен, премиерът ще реши дали оставам министър

Ако Реформаторският блок (РБ) снеме доверието от мен, премиерът ще реши дали оставам министър. Това каза по БНР министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Той коментира, че ако Реформаторският блок обяви, че снема доверието си от него, ще отиде при министър-председателя и ще го попита: „Г-н министър-председател, снето е доверието от мен по някакви причини. Моля ви, преценете положението, как това се отразява върху цялата ваша конструкция, върху управляващата коалиция, и ми кажете оставам, или не оставам”. 

Проф. Танев заяви, че не е бил разбран правилно, когато е казал, че премиерът не му е обърнал внимание и той е разчел това като знак за подкрепа. „Измежду няколко министри, които има наоколо, той има време с няколко да говори там, където има проблем. Щом няма време да говори с мен в тази паметна седмица, която минава, значи няма проблем”, посочи Танев.

От момента, в който съм министър, изпълнявам реформаторската програма, която е и програмата на правителството. Тя е за всички деца, включително и за децата на хората в партиите, които не участват в управлението, каза проф. Танев.

Преди време той намекна, че става неудобен някому, защото си гледа работата. „Неудобен съм вероятно на хора, които имат надежда да получат повече пай от предстоящото разпределение на европейски средства, което аз не допускам. Но това е по-малкото. По-голямото са тези, които са създавали онези платформи, които да свържат училищата преди години”, коментира министърът на образованието.

Министерството на образованието е стабилно, категорично заяви той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
А я па не съм и чул че си министър! Ако .. няма ако бе, махай се от там!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 8 години
ако баба беше мъжка .... абе имаш ли позиция или не, а не ако незнам си кво, то незнам си що ... марш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
4i40
преди 8 години
Този шут, така се е вкопчил във властта, че с понятия като лоялност и морал не могат да го мръднат ..Не виждам нещо да прави, освен да прикрива следите във Фонд научни изследвания....Свински черва ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още