IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се 5 млн. лева да струва една от връзките между "Тракия" и "Марица"

Пътната агенция търси строител на пътния възел край Оризово в посока Бургас - Свиленград

16:07 | 16.12.15 г.
Очаква се 5 млн. лева да струва една от връзките между "Тракия" и "Марица"

Агенция „Пътна инфраструктура“ търси строител на липсващата връзка между магистралите „Тракия“ и „Марица“ в посока от Бургас към Свиленград край с. Оризово, показва справка в регистъра на обществените поръчки на ресорната агенция.

Индикативната стойност на поръчката е 5 млн. лева лева без ДДС.

Офертите на кандидатите ще се приемат до 28 януари 2016 г., а отварянето им е планирано за 29 януари 2016 г.

В момента има връзка между двете магистрали само от София към Свиленград и обратно. Пътуващите от Бургас за Свиленград и обратно обаче трябва да минат по пътя, свързващ Стара Загора и Димитровград, за да ползват и двете магистрали.

Липсващите пътни връзки при Плодовитово и Оризово, които да свържат „Тракия“ и „Марица“, са били установени още през 2011 г. Проектите им бяха одобрени в началото на тази година. Съоръженията осигуряват удобна връзка с „Марица“ на редица населени места в региона, сред които и Чирпан и Павел баня.

За пътната връзка между „Марица“ и „Тракия“ от Свиленград към Бургас вече беше избран изпълнител преди малко повече от месец. Съоръжението ще се изгражда от „Пътища Пловдив“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още