IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветанов: До 25 януари може да бъде подписано новото коалиционно споразумение

ГЕРБ започват новия политически сезон с намерението да изчистят отношенията си с реформаторите

17:27 | 10.01.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Цветанов: До 25 януари може да бъде подписано новото коалиционно споразумение

До 25 януари е възможно да бъде подписано новото споразумение между ГЕРБ и партиите, подкрепящи управляващите. Това коментира пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ започват новия политически сезон с намерението да изчистят отношенията си с Реформаторския блок, след като съпредседателят му Радан Кънев зае опозиционна позиция. Той смята, че очаква предложение за промяна на споразумението, подготвено от реформаторите, а в резултат - консолидация в рамките на Реформаторския блок.

„Разбира се, ще разчитаме много на Патриотичния фронт, на АБВ, защото това са парламентарните групи, които преди година сформираха парламентарното мнозинство и се присъединиха към споразумението, което беше подписано между Реформаторския блок и ГЕРБ“, казва той.  

„Днес повече от всякога, при всичко, което се случва в Европа с миграционния бежански поток, трябва да гарантираме стабилността на държавата и да бъдем остров на стабилност в региона“, допълва Цветан Цветанов.

Запитан дали за България Шенген все още е една първостепенна национална цел той коментира, че ограниченията за придвижване заради кризата с мигрантите са временни мерки, докато се постигне стабилност.

На въпрос има ли повод за безпокойство след десетките криминални престъпления със сексуален характер от страна на мигранти в Германия и други страни той коментира: „Това е притеснително от гледна точка на това, че доста от миграционните потоци не бяха подложени на съответния контрол при самото влизане – така наречените филтрационни центрове. По всяка вероятност са влезли доста хора, които са били от криминалния активен контингент на тези държави. Някои от тях са извършвали тежки престъпления на територията на техните страни“.

Тъй като наближава крайният срок, в който НС трябва да се произнесе по въпроса за референдума за електронното гласуване, Цветанов казва: „Позицията на ПГ на ГЕРБ ще бъде „за“ електронното гласуване и ще влезем вече в един период на промяна на изборното законодателство“.

Той информира, че се планира „оптимизиране на изборното законодателство“ с цел превенция на опорочаването на изборния процес. И допълва, че крайният срок парламентът да се произнесе по допитването е 25 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
Разбира се, че ГЕРБ искат електронно гласуване!Никой няма да знае, каква е реалната активност по време на избори и никой няма да може да каже дори, че управляващите ни управляват с някакви си 8-9% подали гласа си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още