IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До дни започва работата по първите 7 станции от третия лъч на метрото

Метростанцията до „Хладилника” ще бъде пусната в експлоатация до юни, каза Йорданка Фандъкова

09:49 | 18.01.16 г.
До дни започва работата по първите 7 станции от третия лъч на метрото

Още следващата седмица трябва да започне работата по първите седем метростанции от третия лъч на столичното метро, които са в централна градска част. Това казва в интервю за в. "Стандарт" кметът на София Йорданка Фандъкова.

Става въпрос за метростанциите на Малък градски театър "Зад канала", Орлов мост, бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев", НДК, ул. "Георги Софийски", бул. "България" и Красно село.

Тази седмица ще бъде представена новата организация на движението, за да може да се запознаят и гражданите.

Около година и половина ще бъде в сила новата организация в движението, докато приключат наземните дейности по тези метростанции. 

Започнала е процедурата за избор на изпълнител на още една станция на бул. "Владимир Вазов", а до края на годината ще се проведат и процедурите за още четири станции, които са в "Овча купел" и до Околовръстния път и връзката с Горна баня.

Осигурено е финансиране за изграждане на всички 12 нови метростанции. Те трябва да свържат големи райони като "Овча купел", "Красно село", "Стрелбище", "Бели брези", централната градска част, кварталите "Хаджи Димитър", "Левски".

След приключването на строителството на третата линия се очаква около 500 000 души дневно да ползват този транспорт.

Приключва и строителството на метростанцията до „Хладилника”. Тя ще бъде пусната в експлоатация до юни. С нея около 25 000 души допълнително ще се качат на метро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още