IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцарска фирма инвестира 6 млн. лева в завод в Монтана

Ще бъдат разкрити 100 работни места за хора от града и региона

14:36 | 18.02.16 г.
Швейцарска фирма инвестира 6 млн. лева в завод в Монтана

Първа копка за изграждане на завод за метални контейнери и палети на швейцарската фирма "Палемонтех" беше направена днес в Технологичния парк край Монтана от зам.-министъра на икономиката Любен Петров и собственика на фирмата Андре Урех.

Инвестицията е за 6 милиона лева. Ще бъдат разкрити 100 работни места за хора от града и региона, съобщават от Министерството на икономиката.

Плановете на инвеститора са да изгради завода за около година. 

Предприятието ще се строи на площ от 5600 квадратни метра и е на собствен терен от 30 декара, купен преди две години от община Монтана. 

Андре Урех обяви, че производството ще е на най-високо технологично ниво. Той възнамерява да спонсорира откриването на паралелка за подготовка на кадри за завода в някоя от гимназиите в Монтана, допълва БТА.

Кметът на Монтана Златко Живков очаква в Технологичния парк край Монтана до края на годината да бъдат открити около 200 работни места от различни фирми.

Зам.-министърът на икономиката Любен Петров заяви, че всяка инвестиция в Северозападна България е "победа за правителството", което е поело ангажимент да развива региона и да помогне той да настигне останалите региони в страната по икономическо развитие.

„Инвестицията е и сигнал към други инвеститори, че в Северозападния регион има потенциал и той трябва да бъде използван“, обяви Петров. И призова инвеститорите да се възползват от възможностите на новата програма "Иновации и конкурентоспособност".

„Палемонтех“ ЕООД е швейцарска собственост, доставчик на швейцарската Max Urech Lager-und Fördertechnik. Дружеството е специализирано в производство на метални и мрежести палети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още