IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военните на границата с ясни правила кога да ползват оръжие

Инструкции указват при какви ситуации може да се използва оръжие за самозащита и неживотозастрашаващи средства от армията

16:52 | 29.02.16 г. 1
Военните на границата с ясни правила кога да ползват оръжие

След като вече обясни, че военните, които ще пазят границата ще бъдат въоръжени, днес министърът на отбраната Николай Ненчев обясни, че заедно с „Гранична полиция” вече се разработват всички детайли по съвместната им задача.

"Въоръжените сили ще оказват непосредствена подкрепа в дейността МВР за охрана на българската граница, както логистично, което правеха досега, така и с хора за патрулна и охранителна дейност", посочи той.

В инструкциите са заложени ясни правила за поведението на военнослужещите по време на изпълнението на служебните си задължения. 



"Там е разписано при какви ситуации може да се използва оръжие за самозащита и неживотозастрашаващи средства", обясни военният министър.

Той добави, че предстои да предостави на Министерския съвет финансов разчет за осигуряването на дейностите по границата.

"Военнослужещите от Българската армия са достатъчно подготвени и могат да поемат тази задача", категоричен бе Ненчев.

Още новини четете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
"Там е разписано при какви ситуации може да се използва оръжие за самозащита и неживотозастрашаващи средства", обясни военният министър.Абе тоя нормален ли е...? Каква самозащита бе , алоооу...тия там за какво са пратени ? На разходка ...па и да се самозащитават , ако го нападнат лошите !!!Абе да ви *** мамата...някой няма ли да си спомни в Устава какво пишеше едно време...нещо за нарушители на държавна граница и как се процедира с тях ! Самозащита ...баси и *** ! Ами пратете ги невъоръжени...да не застрашат случайно някого !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още