IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волен Сидеров бе осъден на пробация за скандала в сградата на НАТФИЗ

Девет месеца ще бъде удържана част от заплатата на депутата

13:18 | 14.03.16 г. 1
Волен Сидеров бе осъден на пробация за скандала в сградата на НАТФИЗ

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов сключиха споразумение с прокуратурата по обвинението за нахлуването в сградата на НАТФИЗ в края на октомври, на местните избори.

"Признавам се за виновен", така отговориха Сидеров и Чуколов на въпрос на съдия Марков дали признават вината си.

Присъдата, която двамата получиха, е пробация, която включва две мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. За 9 месеца ще се удържат 13% от заплатата Сидеров, а на Чуколов - за 6 месеца.

Съдия Марков обясни, че присъдата влиза в сила веднага и от утре двамата ще се водят осъдени. 

Софийският градски съд (СГС) обаче не одобри второто споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата, съобщи "24 часа". То беше за хулиганство пред сградата на Народното събрание през 2013 г.

Според съдия Христинка Колева предлаганото наказание - пробация за 9 месеца, било прекалено леко, освен това Сидеров е извършил и след това хулигански прояви. Делото се връща на прокуратурата.

"Ще говоря след третото споразумение", заяви Сидеров. Делото по него е за хулиганство за Батак и то е насрочено за 13,30 часа.

В петък стана ясно, че Сидеров се е признал за виновен и по трите дела.

Припомняме ви, че на 25 октомври 2015 г. Волен Сидеров и Десислав Чуколов нахлуха в НАТФИЗ на "гражданска инспекция". Тогава националистите обвиниха студентите, че разпространяват наркотици.

Случаят в Народното събрание пък беше на 21 май 2013 г. Тогава Сидеров и съпартийците му се спречкаха с екип на телевизия СКАТ. Тогава се роди и вече известната фраза "Извини се, бе", с която Сидеров се обърна към репортерите на телевизията. Лидерът на "Атака" тогава се нахвърли и на полицай.

На 17 май 2011 г. по време на чествания на годишнина от Априлското въстание в Батак пък Сидеров нахлу на сцената. Тогава той е "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост", обвиниха го от прокуратурата.

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Е тва нали оня ден беше
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още