IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Югозападното предприятие въвежда електронна система за продажба на дървесина

Кандидатите трябва да се регистрират с електронен подпис

17:03 | 22.03.16 г.
Югозападното предприятие въвежда електронна система за продажба на дървесина

От началото на април Югозападното държавно предприятие въвежда нова електронна система за продажба на добита дървесина от временен склад. Чрез онлайн-наддаване кандидати от цялата страна ще могат да се включат в търговете за закупуване на необходимите им количества дървесина, добита от държавните горски територии, стопанисвани от предприятието, съобщи БТА.

Желаещите да се възползват трябва да направят еднократна първоначална регистрация в електронния портал, който ще бъде достъпен на сайта на предприятието. Задължително условие при регистрацията е кандидатът да има електронен подпис. 

Системата позволява регистрация както на юридически, така и на физически лица. При проявен интерес към конкретен обект след подаване на документи, които се одобряват от комисия, участникът получава уникален идентификационен код, с който може да участва в онлайн-наддаването.

"Даваме възможност на всички желаещи да купят дървесина да кандидатстват и да бъдат оценени обективно. Всеки купувач ще може да наддава явно и в реално време и това е бъдещето при продажбите на дървесина", посочва директорът на предприятието Дамян Дамянов.

Новата електронна система има за цел да спести време и средства на участниците в търговете, да осигури по-добра конкурентна среда, да елиминира възможността за субективна намеса и предварителни договорености.

Предприятието ще представи в следващите дни системата в Благоевград и София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още