IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Нестле България“ произвежда енергия от генерираните отпадъци

Компанията представи технология за оползотворяване

18:33 | 11.05.16 г.
„Нестле България“ произвежда енергия от генерираните отпадъци

„Нестле България“ произвежда енергия от генерираните отпадъци, вместо да ги изхвърля на сметищата. От 2014 г. насам се оползотворяват 100% от биоотпадъците на производителя на шоколадови продукти и бисквити, съобщи компанията, която представи днес технологията за оползотворяване.

„Преработваме годишно 4 000 т биоотпадъци. От тях на годишна база е произведена електрическа и топлинна енергия, достатъчна за покриване на енергийните нужди на 20 домакинства в продължение на 29 години или на едно училище с площ 2500 кв. метра“, заяви Калин Киров, управител на „Екоенерджи технолоджи“ ООД, която работи съвместно с производителя на шоколад.

Освен това новата технология редуцира въглеродни емисии.

„Нестле“ произвежда своите продукти в две предприятия в страната – във фабриката за шоколад и бисквити в София и в завода за сладолед във Варна. Софийското предприятие изнася около 70% от произведената продукция, а варненското - около 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още