IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Томислав Дончев е новият председател на Тристранния съвет

Съгласно Кодекса на труда НСТС се ръководи от вицепремиер

12:47 | 01.06.16 г.
Томислав Дончев е новият председател на Тристранния съвет

Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев става председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), реши правителството.

Съгласно Кодекса на труда Тристранния съвет се ръководи от вицепремиер, уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.

Промяната се налага след изтеглянето на Ивайло Калфин от кабинета, който досега председателстваше Съвета.

На мястото на министъра на финансите Владислав Горанов в НСТС влиза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова като втори представител на правителството.

През февруари тази година президентът на КНСБ Пламен Димитров бе избран за зам.-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Той представлява синдикатите.

Националният съвет за тристранно сътрудничество е орган за осъществяване на консултации и сътрудничество на национално равнище по въпросите на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, осигурителните отношения, както и по въпросите на жизненото равнище.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още