IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Методически съвет ще уеднакви практиките по обществените поръчки

В него участват Сметната палата, Агенцията по обществени поръчки и Агенцията за държавна финансова инспекция

15:37 | 14.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Сметна палата</em></p>

Снимка: Сметна палата

Методически съвет, съставен от експерти от три институции, ще уеднакви практиките по обществените поръчки. Председателят на Сметната палата, изпълнителният директор на Агенцията по обществени поръчки и директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция са утвърдили правила за работата на Съвета, съобщи Сметната палата.

Методическият съвет е постоянно действащ колективен орган, създаден по действащия Закон за обществените поръчки.

Той ще работи в състав от председател и девет членове, по трима от институция под председателството на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки.

„Работата на Съвета ще позволи на институционално ниво синхронизирано да работим за единна методология, да преодолеем противоречивото прилагане на законодателството в областта на възлагането на обществените поръчки, изобретателността на нарушителите, негативните и корупционни практики“, каза при подписването на документа днес председателят на Сметната палата Цветан Цветков.

Една от целите е възложителите да разчитат на еднопосочно поведение от страна на тези, които ги контролират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още