IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Народният вот задава посоката на развитие на страната

Гласуването не е само задължение или право, отбеляза държавният глава в навечерието на президентския вот

21:02 | 04.11.16 г. 2
<p>
	Росен Плевнелиев. Снимка: <em>Президентството</em></p>

Росен Плевнелиев. Снимка: Президентството

Народният вот е най-мощното оръжие за задаване посоката на развитие на страната. Той не е само право или задължение, заяви президентът Росен Плевнелиев в обръщение към нацията в навечерието на изборите за президент.

В него той призова всеки да упражни своята власт - в изборите за президент и гласуването в референдума.

"Днес Европа и светът преживяват един от най-тежките си периоди от седемдесет години насам. Трудностите не бива да ни плашат, още по-малко трябва да търсим екстремни и екстравагантни решения", отбеляза държавният глава в своето обръщение, разпространено от Прессекретариата на Президентството.

Според него историята ни познава много "екстравагантни решения". " Нагледахме се на месии и популисти в нашата история. Те винаги идват в тежки времена, експлоатират страховете на хората и никога не са довели, който и да е проблем, до трайно решение", поясни той.

Плевнелиев призова за подкрепа на устойчивите решения, на ценностите и морала, демокрацията, мира и свободата.
България е част от най-достойните съюзи на демократични и свободни държави - ЕС и НАТО. "Ние сме там не заради фондовете, които получаваме от Европа, и не само за сигурността, която ни гарантира НАТО", заяви Росен Плевнелиев.
Т

ой посочи, че влизането на България в тези съюзи е цивилизационен избор, който изразява ценностите ни.
Росен Плевнелиев призова политическите партии да се въздържат от манипулации в деня за размисъл и да уважават правото на суверена да направи своя избор свободно и независимо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
ratten
преди 7 години
ако вота имаше значените, тоя кавал щеше да мие чиниите, докато жена му гледа турските сериали и никой нямаше и да е чувал за него.нито за тиквата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
"Според него историята ни познава много "екстравагантни решения". " Нагледахме се на месии и популисти в нашата история..."A за тебе какво да кажем ?! Омръзнал си ни с интересчийството си и *** си фрази !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още