IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дълговете на БДЖ са преодолими и без концесията на "Летище София" според БСП

По думите на Георги Търновалийски за целта могат да се ползват други резерви от бюджета

14:47 | 20.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.sofia-airport.bg</em></p>

Снимка: www.sofia-airport.bg

„Летище София“ не бива да бъде отдавано на концесия по този начин, а държавата може да се справи с дълговете на БДЖ по друг път и с други резерви в бюджета, заяви в ефира на БНР Георги Търновалийски БСП, който е член на парламентарната бюджетна комисия.

Припомняме, че Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията взе решение да удължи процедурата по концесиониране на летището до края на януари 2017 г. Ресорният министър в оставка Ивайло Московски подчерта, че концесията не е самоцел, а е обвързана с единствената възможност да бъдат стабилизирани държавните железници.

Христиан Митев от Патриотичния фронт твърди, че от партията също са притеснени от начина, по който се развива концесионната процедура. Той припомни, че това е от компетенцията на Министерския съвет, а не на Народното събрание. 

Митев подчерта, че от ПФ ще следят внимателно как се развива процедурата, а на по-късен етап може да се претендира за спирането ѝ, ако бъдат открити нарушения и нередности.

От своя страна Диана Йорданова от ГЕРБ, която е заместник-председател на бюджетната комисия в Народното събрание, обясни, че процедурата продължава и ще се даде възможност на следващото правителство, било то и служебно, да продължи целия процес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още