IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бедствията са се увеличили повече от 10 пъти за десетилетие

БЧК събира дарения за пострадалите в шуменското село Хитрино

13:09 | 11.12.16 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Бедствията се увеличиха повече от 10 пъти за последното десетилетие. Силно се надявам, че няма хора под затрупаните сгради и няма да има повече жертви в Хитрино. Това каза пред Bulgaria ON AIR Любомир Каракановски от БЧК, който уточни, че на място са изпратени екипи на Червения кръст от Априлци, Троян и Пловдив.

Кучетата не можаха да се включат активно, защото вчера имаше изключително много дим.

Складовете на БЧК в района са на разположение, за да предоставят необходимите средства. Веднага след трагедията хора от БЧК са раздали вода и храна на стресираните хора.

Още вчера сутрина в селото са командировани и психолози на БЧК, които са специално подготвени да работят с хора, преживели подобни трагедии. 

"От утре стартира благотворителна кампания. На сайта на БЧК ще има банкова сметка за набиране на средства. Опитът показва, че има възможност да се възстановят щетите", обяви Любомир Каракановски.

Българският червен кръст (БЧК) събира дарения за пострадалите в шуменското село Хитрино.

На номер 1466 желаещите да помогнат за възстановяването на Хитрино могат да изпращат SMS с цена от 1 лев без ДДС. Събраните средства отиват директно за жителите на шуменското село.

Вчера в Хитрино се взриви влак с цистерни на влизане в гарата в селото. 7 души загинаха, 29 са ранени, а над 1000 бяха евакуирани от населеното място.

Няколко къщи са напълно разрушени, а по всички сгради в селото има нанесени щети. Пострадалите от трагедията хора получават по 325 лева помощ от държавата. МОН пое ангажимент да възстанови щетите по детската градина и училището в селото.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още