IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов: Борисов няма да е премиер в правителство с мандат на РБ

Изградена е добра контролна система за харченето на парите за Хитрино, обяви финансовият министър в оставка

09:30 | 19.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Бойко Борисов няма да е премиер в правителство с мандат на Реформаторския блок, аз няма да съм финансов министър. Това заяви в ефира bTV финансовият министър в оставка Владислав Горанов.

По думите му Борисов няма да даде насока на другите министри от ГЕРБ дали да си тръгнат при съставяне на едно ново правителство с мандат на реформаторите. „По преценка на другите колеги ще е дали остават, но аз и Томислав Дончев си тръгваме с Бойко Борисов“, категоричен е Горанов.

Финансовият министър в оставка добави, че ГЕРБ не са били на едно мнение дали да има правителство или да се отиде на предсрочни избори. По този въпрос те били разделени 50 на 50. 

Една част от колегите смятат, че трябва да се продължи работата на това Народно събрание, за да се свършат някои работи, да се отговори на референума и да се промени Изборният кодекс, каза Горанов. Според него не е добре лидер на някоя от формациите в Реформаторския блок да оглави правителство и допълни, че няма как ГЕРБ да „подари“ 87 гласа безрезервно. Подкрепата ще бъде за политики, категоричен е финансовият министър в оставка.

„При нас процесите са важни и трябва да се наблюдават от експерти. В противен случай може да счупим машината“, добави още Горанов на въпрос кой ще поеме финансовото министерство.

Относно трагедията в село Хитрино и разходването на държавните средства за подпомагане на засегнатите семейства Владислав Горанов обясни, че има изградена добра контролна система. Риск от некоректно харчене винаги има, но това е грижа на общината, където вече е създаден обществен съвет. Той посочи, че 26 къщи са сериозно увредени и ще бъдат построени отново, от тях 10 ще бъдат построени от български строители и то безплатно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още