IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 януари

07:51 | 23.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Председателството на ЕС ще струва поне 150 млн. лв.

В. Сега

Прогнозата, че българското председателство на ЕС ще се окаже златна мина, вече се сбъдва. Шестте месеца, в които България ще оглавява Евросъюза, ще струват поне 150 млн. лв. (около 77 млн. евро) на данъкоплатците. Това е записало правителството в доклад за подготовка на председателството, което ще започне в началото на 2018 г. 

"Със средносрочната бюджетна прогноза за периода 2017-2019 г. в централния бюджет са предвидени средства за обезпечаване на подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС в размер на 150 млн. лв.", пише в документа. Това е първата официална прогноза колко ще струва на бюджета провеждането на европейските срещи в София, Брюксел и Страсбург, както и съпътстващите ги мероприятия. 

Бизнесът губи милиони заради суровата зима

В. Сега

Българският бизнес регистрира загуби в милиони заради снега и затруднения достъп до част от българските градове и села. Поредна седмица част от магистрала "Тракия" се затваря, камиони чакат часове по границите със съседите, а в четвъртък Гърция дори затвори временно границата си с България на "Промахон" и "Илинден".

Най-потърпевши са търговията, спедиторските услуги, туризмът, строителството и дори недвижимите имоти, твърдят от Българската стопанска камара (БСК). Част от загубите идват от бума на разходите за отопление на цехове, офиси, магазини и т.н. Това се оказва също толкова сериозен проблем, колкото и пропуснатите срокове за доставки и съответните неустойки, изтъкват от БСК.

Продават по 150 жилища на ден в София

В. Труд

Засилен интерес на кандидат-купувачите продължава да движи пазара на имоти в София в началото на 2017 г. Брокери от водещи агенции признават, че на ден в столицата се сключват по 140-150 сделки. По думите им предлагането е кът, а кандидат- купувачите много, част от които жители на по-малки населени места.

Учени от Пловдив разработват интелигентни роботи

В. 24 часа

Учени и студенти от филиала на Техническия университет в Пловдив за първи път разработват интелигентни роботи. Посредством вградени сензори иновативните машини ще могат да вземат решения и да предприемат конкретни действия, съобразявайки се със заобикалящата ги среда, съобщава БНТ. Вграждането на изкуствен интелект в роботите цели машините да могат да извършват дейности, които досега са изпълнявани от хора.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още