IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вл. Чуков: Северна Корея може да е следващата цел на САЩ

Очаква се офанзива срещу "Ислямска държава" в Сирия след 16 април, поясни арабистът

08:53 | 07.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Първата мишена на САЩ е Сирия, но очакванията са, че същото може да се случи и със Северна Корея. Този коментар направи арабистът Владимир Чуков в ефира на "Нова телевизия" по повод нападението на САЩ в Сирия тази сутрин.

Според него атаката срещу военната база в Сирия е била сигурна и сигналите за това са дошли след смяната на съветника по сигурността на президента Стивън Бенан.

"В концепцията за национална сигурност на САЩ има много ясен принцип, че субект,който използва оръжия за масово поразяване, автоматично става мишена на американските удари", каза още Чуков.

Той обърна внимание на промяната на политиката на Тръмп към Сирия и прогнозира офанзива срещу "Ислямска държава" в Сирия след 16 април. Промяната във вижданията на американския президент е в резултат от използването на химическо оръжие в Сирия, допълни експерта.

Според експерта параметрите на операцията предварително е съгласувана с Русия.

Изявленията на американските власти са, че ударът е съгласуван със съюзниците, а Москва само е уведомена за намеренията. Очаква се малко по-късно днес и официалната реакция на руското външно министерство за нападението.

Във Флорида пък ще се състои и дълоочакваната среща между американския президент Доналд Тръмп и китайския му колега Си Дзинпин. Основната тема на двамата ще бъде Северна Корея и изпитанията с ракети, които извърши страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още