IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделци ще научат в Пловдив какво очакват европейските държави от промените в ОСП

Събитието се организира от Института за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро

14:30 | 17.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Какви са позициите на европейските държави за очакваните промени в Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. – това ще научат фермери по време на първия от серията дебати „ОСП след 2020 – Изборът на България“.

Събитието се организира от Института за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро с участието на най-голямата земеделска организация в ЕС Copa-Cogeca. 

Държавите-членки, които ще вземат участие в събитието, вече са готови със своите позиции за ОСП след 2020 г. Те ще ги представят пред гостите в Пловдив и ще отговорят на техните въпроси в предвиденото време за дискусия, информират организаторите на форума, който ще бъде утре (18 май) в зала Пловдив на Гранд Хотел Пловдив (Новотела).

Ще участват министри, шест държави-членки, над 30 браншови организации, експертни и научни институции. Регистрираните гости на събитието вече са над 200. Организаторите очакват поне два пъти повече.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 Лиляна Павлова ще открият дебата.

Регистрациите за участие в събитието вече са прекратени, тъй като интересът многократно надвишава предвиденото от организаторите. Ето защо дискусията ще се излъчва на живо на интернет страницата на събитието www.bcap.bg, както и на сайтовете на организаторите www.agroinnovations.bg и www.inteliagro.bg и във Facebook чрез стрийминг.

„Този наистина огромен интерес при това в един доста активен за агробизнеса сезон, ни показва, че браншът е жаден за информация и иска да се включи в сложните процеси на формиране на политиките в сектора. Нас като експерти, познаващи материята и осъзнаващи колко малко е правено до момента, за да бъдат фермерите реално включени в обсъжданията, това може само да ни радва“, заяви Светлана Боянова от Институт за агростратегии и иновации.

Най-голямата браншова земеделска организация в Европа Copa-Cogeca избра България, за да представи за първи път официално своята позиция за ОСП след 2020 г. именно в Пловдив на 18 май.

По време на дебата ще бъде направен анализ на ефекта от 10-те години членство на България в ЕС върху българското земеделие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още