IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВМЗ-Сопот повишава заплатите с 10% през септември

Предприятието въвежда нова система за допълнително материално стимулиране, която се отнася и за звената извън производството

16:45 | 28.08.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

ВМЗ-Сопот въвежда нова система за допълнително материално стимулиране по разпореждане на министъра на икономиката и след преговори със синдикалните организации в държавното дружество.

Новата система е по-справедлива и по-мотивираща, като обхваща в детайли всяко от звената в предприятието, посочват от Министерството на икономиката. 

За да се реализира новата система за бонусите, през септември ще бъде повишен фонд „Работна заплата“ с до 10%, а тестовият вариант на системата ще е готов до края на месеца и внедрен през последното тримесечие на годината.

Досегашната система е насочена основно към стимулиране на производствените звена, сега ще се стимулират и схеми извън производството.

Целта на новата система е по-справедлива оценка на всяко структурно звено, коментира изпълнителният директор на дружеството Иван Гецов. Според него целта на програмата е пълна промяна на предприятието и превръщането му в едно от най-модерните в страната.

Средната работна заплата във ВМЗ за първото полугодие е 1 052 лв. В предприятието работят 4 600 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още