IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът разреши на кабинета да преговаря със САЩ за F-16

Решението мина с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО

13:51 | 16.01.19 г. 21
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 9 rate down comment 19
ABBA
преди 5 години
Искаш да кажеш съветско.А, ако е руско - какво е?Ще ти кажа приблизителна цена и американският аналог, ако има такъв.Искаш ли филмче, как Пейтриът-а се връща назад и бие по тия, де са го пуснали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 22 rate down comment 10
Valentin13
преди 5 години
Филми ще посазваш, а руснако. Аз пък ще ти кажа, понеже 12 години съм работил на руско оръжие - руското оръжие е *** ! и само големите усти на вашата руска пропаганда го правят силно. русия продава много оружие защото е евтино, макар и некачествено. Пример ли искаш ? - Израел си прави каквото си иска в Сирия въпреки прехвалените ви ракети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 12 rate down comment 8
zelka007
преди 5 години
в линка дето си пуснал , пропускам коментарите под него като де.бил и пр . и виж този :"Господин Пасков, никой не се и подготвя за война с Гърция или Турция. Въпросните самолети ги взимаме с цел да можем да провеждаме свободно мисии с нашите натовски партньори извън България, а и за охрана на небето над България. Грешите, че МиГ-29 е съвместим за операции с партньорите от НАТО само с някакви леки модернизации. Съветските изтребители ползват, дори друг тип керосин, да не говорим, че поддръжката и техническото обслужване им е коренно различно. Да се представим, че някъде избухва война и нашите партньори поискат съдействие от нашите ВВС. Много лесно е да изпратим Ф-16, който могат да го обслужват напълно в чужда съюзническа база, докато нещата с МиГ-29 далеч не седят по този начин. Даже е полезно за всяка армия да изпраща военнослужещи, това е опит, който ученията не могат да дадат. Колкото до унищожението на стотици чужди бойни самолети, изобщо не ни е нужно ПВО. Достатъчни са само няколко тактически балистични ракети от сорта на ОТР-21 (които в момента имаме на въоръжение) или Р-400 (които нарязахме). Крилатите ракети също са отличен способ и трудна цел за ПВО системите. Иначе казано само няколко такива ракети с необходимия обсег могат да заличат турските ВВС при нужда. А ПВО вече е за да се браним от атаки на наша територия. Като цяло нещата стоят по много по-сложен начин. Няма силна армия изградена само от ПВО. Пълноценната боеспособна армия, далеч не се изгражда с едно ПВО. Ние нямаме финансовия, а по мои виждания и човешки ресурс да водим война срещу Гърция или Турция. Българите бягат и без война, не дай си боже избухне такава, всичко живо ще изхвърчи за нула време от страната. Няма го патриотичното възпитание, няма ги духовните ценности в новите поколения. България за жалост не е никакъв фактор, дори сред съседите си, както икономически, така и военно. Нашите истински врагове са вътре в страната в момента. Първо с тях народът трябва да се пребори, че да се говори за изграждане на боеспособна армия и преследване на външни геополитически интереси. Колкото до Бахрейн, да те ще купят същия брой Ф-16 блок 70 на значително по-ниска цена, но това се дължи на едно много проста причина, те вече имат на въоръжение този самолет от десетилетие, както и обучени кадри и изградена инфраструктура за обслужване и поддръжка на този тип самолети. Също така имат и изграден резерв от въоръжение за тези самолети, докато при нас всичко това отсъства, и както предполагам се досещате СТРУВА ПАРИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 15 rate down comment 6
zelka007
преди 5 години
гледай твойто , за мойто не се грижи ... аз с турски фирми работя ... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 14 rate down comment 19
ABBA
преди 5 години
Ашколсун!Почвай да учиш турски, скоро ще ти потрябва в твоето светло бъдеще!Добре, че моето е различно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 12
zelka007
преди 5 години
:)))А 8 изтребителя срещу повече от 200 изтребителя на Турция - как е?!--------------------------------сега е 2019 година ,турция е кандидат член за ЕС ... не знам дали си забелязал и ние сме в ЕС ,турция е член на НАТО и ние сме там ,да не изброявам в колко още европейски организации участва турция , докато ние не толкова , търговския стокообмен между държавите ни е , цитирам :"През 2017 г. износът за Турция е в размер на 2,077 млрд. евро, с което се отчита 7.8 % дял от общия износ и ръст от 10 %. Вносът от Турция е в размер на 1,906 млрд. евро, което е 6.3 % от общия внос и ръст от 17.3 %. Двустранният стокообмен за периода е в размер на 3,984 млрд. евро. Турция заема 4-то място в българския износ след Германия, Италия и Румъния и 5-то място във вноса след Германия, Русия, Италия и Румъния."пак да отбележа сега сме 2019 година , а не 1957 - когато е изграждана укрепената линия "Крали Марко" , какви самолети , какви войни те бият м/у ушите ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 18
ABBA
преди 5 години
Толкооо ли си кухх или се правиш?Виж филма долу!Руски ракети срещу турски самолети.Що при една война АУАКС-са (сега му викат друго) ще ни исключи софтуера на изтребителите като стой та гледай - стига янките да решат, че за момента това ще им е изгодно.За всички куххи *** съм дал по-долу образователен линк - това не ви е да продавате зеле на пазара. Иска се знание и 2 грама здрав разум!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 10
Sakamano
преди 5 години
Руско ПВО да ни пази от руски ракети? Ама че гений...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 19
ABBA
преди 5 години
С тази сделка Цвъ. Цвъ. си гарантира нови врътки на чували с протоколи и бюлетини на изборите..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 20
ABBA
преди 5 години
Ф-16, Грипен, МиГ-29: сравнителен анализ на едно предателствоhttps://***.youtube.com/watch?v=768CBeaOU0w
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още