IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция монтира две рамки за тол системата

Те ще са на магистрала "Европа" преди отбивката за Нови Искър и Своге

15:57 | 05.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Агенция "Пътна инфраструктура" монтира тази седмица две рамки на системата за пътни такси на магистрала "Европа".

На 7 август от 23:00 ч. до 24:00 ч., ще бъде спряно движението в двете посоки в участък от магистрала "Европа", преди отбивката за Нови Искър и Своге, в посока София - Кулата. В този час ще се монтира рамка на електронната система за събиране на пътни такси, съобщават от пътната агенция. 

По време на ограничението трафикът ще се пренасочва по стария околовръстен път.

На 10 август от 23:00 ч. до 24:00 ч. за монтаж на рамка за пътен трафик ще бъде ограничен трафикът в отсечка от магистрала "Европа", при отбивката за Чепинци, посока от Ботевград към Кулата. Превозните средства ще се пренасочват по стария околовръстен път.

Таксуването на пътните превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона с тол такса ще се прилага след обнародване на решение на правителството, но не по-късно от 1 март догодина. Това реши парламентът, като отложи търговската експлоатация на тол системата с приетите на второ четене промени в Закона за пътищата.

Дотогава тежкотоварните превозни средства ще заплащат месечна, седмична или дневна електронна винетка. Максималната дневна такса за ползване на пътната инфраструктура от тежкотоварни автомобили е 12 евро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още