IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преведена е сумата по договорите за доставка на самолетите F-16

Така България изпълнява ангажимента си по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските ВВС

14:01 | 12.08.19 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс Архив</em></p>

Снимка: Ройтерс Архив

Министерството на отбраната е превело цялата сума в размер на 1,2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение, съобщиха от военното ведомство.

Преводът е нареден в четвъртък, 8 август, от МО до Агенцията за подпомагане в областта на сигурността /Defence Security Cooperation Agency - DSCA/ по сметка на Република България. 

С тази стъпка българската страна е изпълнила ангажимента си по договорите, сключени по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските Военновъздушни сили. С потвърждението от Агенцията за получените по сметката на България 1,2 милиарда долара за американската страна договорите също са в сила и започва тяхното практическо изпълнение, посочва се в съобщението.

В него се припомня, че на 26 юли т.г. 44-то Народно събрание ратифицира договорите. Те бяха подписани от министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 11 юли.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 19 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 4 години
А по-предишния - на грипен. Очевадно е нежеланието на екипа на Инвестора да слага снимка на самолета, който сме купили - решили са - и с основание - че няма да е много имиджово да илюстрират медийните си еръпции за свръхмодерната техника, която даже вече платихме на 100% и то 5 години преди да я видим, със снимката на некъв ретросамолет от музея на USAF... Всъщност, снимка на самолета, който платихме, няма - той още не е произвеждан във вида, в който ни е обещан... за разлика от банковата сметка, която навреме откриха, за да я напълним соевременно... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 8
многодобре
преди 4 години
...каква снимка искаш? ...на самолета за който сме платили ли? ....ей сега ще ти качат едни чертежи! ....сещаш се защо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 13
cum on ABBA face
преди 4 години
чернобилчето на вова-АВВА дежурно яде фекалии ЗА НЕЩО ХУБАВО което се случва в Родината.НЯМАААААААА ВЕЧЕ аванта за вас пудели на масква.НЯМАААААААААААА!!!!!!!!!!! аре ходи се скрий - нямашете пет дена и ВСИЧКО БЕШЕ ОК
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 9
Onia
преди 4 години
Торбата fake news
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 6
Вся власть Советам!
преди 4 години
Някакъв източник ще посочиш ли за тези "аналитици"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 4 години
Инвестор, не се заяждам, само Ви моля един път да поставите снимката на F-16 над статията за него. Предишния път бе на F-22, сега е на F-18.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 19
ABBA
преди 4 години
*** купува F-16 с наши париhttps://strogosekretno.com/288/11/%D0%98%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0-F-16-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8.html"Според аналитиците на НАТО разходите за покупката на тези и други бойни самолети са само 30 процента от разходите за тяхното използване, което означава, че за спасяването на *** на Тиквата от американците и Израел и в предстоящите избори, които ще бъдат отново фалшифицирани, ще плащаме от 2019 г. до средата на ХХ век и сумата ще бъде над 6 милиарда долара. Защо?Защото например разходите за обучение на пилотите са по 10 милиона долара на човек и защото един час полет в САЩ струва над 40 000 долара. А според изискванията на НАТО на всяка такава F-16 изтребителна щайга трябва да се падат поне по 1,5 пилота, като всеки пилот трябва да лети минимум по 160 часа годишно, за което ще плащаме.На второ място, ако наистина трябва да купим тези бракми и да се завираме без вазелин в задниците на Lockheed Martin, най-добре щеше да бъде, тъй като сме най-бедна страна от НАТО с най-слаба армия, да влезем в някакво коопериране с някакъв друг европейски натовски съюзник от нашата черга и да делим разходите, а не да се дърлим с чифте F-16 на гол тумбак.На трето място е въпросът дали тези самолетчета са ни въобще нужни и защо вместо да харчим милиарди за война, в която така или иначе ще бъдем унищожени за 2 минути, да не дадем тези милиарди за децата и пенсионерите в България, преди мафията на Тиквата да ги е унищожила преди войната...Това е един от най-престъпните договори, подписани от мафията защото освен всичко споменато по-горе: България се отказва от управляемото въоръжение въздух-земя; намаляват се целеуказващите контейнери; ракетните пакети въздух-въздух се намаляват наполовина както и пусковите установки за ракетите LAU-129; орязва се броят на нашлемните системи; намален е и броя на пилотите за обучение от 16 на 12, както и инжинерно- техническия състав; тренажорите в Граф Игнатиево са с по-нисък клас и т. н.;И какви самолетчета си купува Борисов? Няма ли в Държавния департамент на САЩ да запитат посолството си в София кой, защо и за колко издаде виза на Борисов да пътува неотдавна до Америка, въпреки че от години би трябвало да е на първо място в списъка на no-visa лица. И колко ни струваше селфито, което се опита да си направи с Тръмп по време на сесията на ООН. И на кого беше платено. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още