IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Татяна Буруджиева: Нужен е национален план за питейните води

В София също има тежък проблем с водата в много от кварталите, твърди политологът

16:40 | 31.12.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Очаквам от правителството национален план за питейните води. Това коментира пред БНР политологът Татяна Буруджиева.

Според нея липсата на вода е много близък път към гнева – точно както бяха преди години сметките за ток. „Дали хората ще издържат или как ще издържат – не знам, но аз очаквам от правителството най-накрая да има един национален план за питейните води. Единственото нещо, което съм чела и гледала, са най-различни предложения, чиято тайна и скрита цел е да се приватизират водите – нищо друго в България за 30 години по повод на питейната вода не е направено сериозно и системно. Това, че в момента страдат хората от Перник – утре ще страда някой друг, но това е като много силно заразна болест, като чума е“, коментира тя в интервю за предаването „12+4“. 

По думите на политолога България се нуждае от подмяна на водопроводите. Според нея в София също има тежък проблем в много от кварталите. „Има водопроводи от 30-те години. Загубите на води са огромни. Това е пълна безотговорност и към природата, но и към децата ни и въобще към начина, по който ще функционира България“, каза Буруджиева.

Според нея е време българските правителства, независимо от това кой в момента управлява, да започнат да се заемат със стратегически въпроси – вода, въздух, почви, земеделие, туризъм. Вече 30 години си говорим за реформи, които не се правят, подчерта тя. Според нея в момента Перник е знак, че не се правят стратегически политики в страната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Momchil_Matev
преди 4 години
Ех ако се крадеше по-малко... Имахме министър "Мистър 10%"... Мечтана цифра за сегашните мащаби на усвояване.Иначе - да. Време е. Права е жената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 4 години
много е важно да има план и комисия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още