IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НКЖИ ще обяви търгове за почти 53 млн. лева за цифровизация на жп линии

Най-скъпо ще е изграждането на нужните мрежи по линията София - Карлово - Пловдив и Русе - гара Каспичан

11:27 | 05.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) ще обяви тази година серия обществени поръчки за изграждане на оптични кабелни мрежи и цифрова апаратура по няколко ключови линии.

Това се вижда от предварителни обявления, публикувани в регистъра на обществените поръчки.

Общият индикативен бюджет е в размер на 43,98 млн. лева без ДДС или 52,77 млн. лева с включено ДДС.

Общо 17,33 млн. лева без ДДС (почти 20,8 млн. лева с ДДС) се очаква да струват дейностите по линията София – Карлово – Пловдив.

Оптичната мрежа и цифровата телекомуникационна апаратура трябва да покрие изискванията на НКЖИ, ЕС и лицензираните железопътни превозвачи, опериращи в България, за да се осигури качествено управление и обслужване на влаковете, гарите и звената на железопътната инфраструктура, посочват от НКЖИ.

За линията София – Карлово – Пловдив търгът се предполага, че ще тръгне към края на май.

Втората най-скъпа поръчка – с очаквана стойност 10,567 млн. лева без ДДС (12,68 млн. лева с ДДС) е за отсечката Русе – гара Каспичан. Търгът се очаква да бъде обявен в средата на юли т.г.

Общо 6,534 млн. лева без ДДС (7,84 млн. лева с включено ДДС) се очаква да струва изграждането на оптичните мрежи и цифровизацията на линията в участъка гара Величково – гара Карнобат“. Прогнозната дата на обявяване на търга е в средата на октомври 2020 г.

Индикативният бюджет за същите дейности по линията София – Мездра – Червен бряг е 5,127 млн. лева (6,152 млн. лева с ДДС). Търгът е планиран да бъде обявен в началото на октомври.

Обновяването на мрежите и цифровизацията на линията гара Бяла – гара Русе разпределителна се очаква да струва 4,416 млн. лева без ДДС (почти 5,3 млн. лева с ДДС). Търгът е планиран да започне през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още