IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите приеха на първо четене преместването на ББР и Агенцията за инвестиции

Поправките в Закона за насърчаване на инвестициите са свързани със структурни промени за разделяне на Министерството на икономиката на две отделни ведомства

22:25 | 10.02.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Асен Василев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Асен Василев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за насърчаване на инвестициите, които предвиждат Българската банка за развитие (ББР) и Агенцията за инвестиции да преминават от Министерството на икономиката към Министерството на иновациите и растежа, информира БНР. 

Поправките са свързани със структурни промени за разделяне на Министерството на икономиката на две отделни ведомства. От ГЕРБ упрекнаха управляващите, че промените не са минали през обществено обсъждане, а те пък обясниха, че това не е необходимо, тъй като поправките са технически. След дълги спорове какво е било управлението на инвестициите през последните години, промените бяха приети на първо четене.

Опозицията поиска прегласуване, което показва че няма кворум. Това накара председателя на парламента Никола Мирчев да даде кратка почивка. След нея беше поискано трето гласуване.

Според ГЕРБ и ДПС обаче такова не може да има, след като даден законопроект е гласуван два пъти. Опозицията предложи да прекратят разглеждането на точката, но за мнозинството второто гласуване е било недействително. След поредната почивка поправките в Закона за насърчаване на инвестициите все пак бяха гласувани отново и бяха приети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Аха.ББР и тя при Лорер.После как да ви имам доверие и на вас бе пичове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още