IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Противоепидемичните мерки в София ще важат до 19 август

Коригираха заповедта за COVID мерките, влизащи в сила в столицата от утре

17:27 | 03.08.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Столичната здравна инспекция намали срока на действие на противоепидемичните мерки на територията на столицата и конкретизира обхвата им, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Това става, след като министърът на здравеопазването Асен Меджидиев проведе среща с директора на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев във връзка с множеството въпроси, постъпили в Министерството на здравеопазването и Столичната регионална здравна инспекция, относно противоепидемичните мерки, които се въвеждат на територията на област София град, считано от 4 август.

В рамките на срещата е обсъдена актуалната епидемична обстановка в столицата. Във връзка с това от СРЗИ вече е издадена нова заповед с намален срок на действие на противоепидемичните мерки. Същите ще са в сила от 4 август до 19 август включително.

Според предходната заповед мерките трябваше да важат 30 дни.

В заповедта се конкретизира, че противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г.

По отношение на големите търговски обекти тип мол е направено уточнение, че гражданите следва да носят предпазни маски за лице при посещение на отделните търговски обекти в рамките на мола, но не и в общите части.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 1 година
почвяй да я удряш в главата си... и дано се оправиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
cyclop
преди 1 година
Вземам една гиричка на жена ми в чантата, и ако някой ми опява, почвам да правя упражнения за бицепс - спортувам на закрито, кво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още