IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отмениха нулевия акциз за биодизела за отопление

Това е една от предложените мерки за борба с кризата

13:41 | 07.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Отмениха нулевия акциз за биодизела за отопление

Парламентът отмени нулевата акцизна ставка за биодизел, използван като енергиен продукт за отопление. Това стана с гласувани на второ четене на промени в Закона за акцизите и данъчните складове в изпълнение на решението на Министерски съвет за одобряване на мерки срещу кризата.

С промените се отменя срокът, в който следва да се реализират наличните акцизни стоки, облепени с бандерол, закупен по отменена акцизна ставка, при влизане в сила на нови акцизни ставки.

Когато акцизни стоки под режим „отложено плащане на акциз“, не могат да бъдат освободени, поради несъответствие с нормативни изисквания или технически стандарти на производителя, се бракуват по ред и начин, определени с правилника за прилагане на закона.

Лицата, които зареждат плавателни съдове, са задължени да използват средства за измерване, отговарящи на определени изисквания и инсталирани на транспортните вместимости, прие парламентът. Данните за това ще се предават по електронен път до централното митническо управление по ред и начин, определен от директора на агенция „Митници“.

Забранява се добавянето към енергийни продукти на какъвто и да е маркер или цвят, различни от регламентираните в правото на Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още